Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Z šoku v LM k ukončení vlády Juventusu. Do Interu nebylo snadné přijít, přiznal po titulu Conte

Na podzim se na něj i jeho svěřence snesla tvrdá vlna kritiky po nečekaném vypadnutí z Ligy mistrů. Uteklo však pár měsíců a kouč Antonio Conte i hráči Interu jsou v modrobílé části Milána za legendami a hrdiny. Za vše může triumf v italské lize, v níž ukončili devítiletou nadvádlu Juventusu a pro klub z města módy získali 19. scudetto v historii. Trenér "nerazzurri" triumf v Serii A nazval jedním z největších úspěchů kariéry a za klíč označil naprostou důvěru hráčů v jeho schopnosti.

Slavící Antonio Conte
zdroj: REUTERS autor: Alessandro Garofalo

Conte jako kouč vybojoval tři ligová prvenství s Juventusem a jedno s Chelsea. "Řadím to mezi nejdůležitější úspěchy kariéry. Bylo to náročné. Nebylo to snadné rozhodnutí přijít do Interu v době, kdy tým nebyl schopen konkurence a neměl prostředky na to, aby dosáhl na něco významného," řekl Conte.

"Navíc jsem šel k rivalovi Juventusu, kde jsem působil mnoho let a který dominoval lize. Negativních věcí při mém příchodu bylo mnoho. Místo toho jsem přijal výzvu s velkou dychtivostí a myslím si, že tvrdá dřina se vyplatila," uvedl jednapadesátiletý rodák z Lecce, který se ujal Interu na konci května 2019.

Milánskému celku k titulu paradoxně pomohlo i podzimní vyřazení ze základní skupiny Ligy mistrů, kde v konkurenci Realu Madrid, Mönchengladbachu a Šachtaru Doněck skončil poslední.

"Nejhorší chvíle nastala po vypadnutí z Ligy mistrů. Snesla se na nás až nepřiměřená kritika. Nebylo to snadné, měli jsme tým, který nebyl zvyklý na vítězství. Povedlo se nám spojit se a přijmout kritiku, abychom byli ještě silnější. K vítězství nás dovedlo to, že mi hráči důvěřovali. Ukázal jsem jim cestu a oni mi naprosto věřili," prohlásil Conte.

Jeho kvality ocenil i výkonný ředitel Interu Beppe Marotta, který s ním působil už v Juventusu. "Můžeme získat 94 bodů, což by byl impozantní počin. Conte si zaslouží velké uznání, protože přinesl důležité sportovní hodnoty z hráčské a trenérské kariéry a předal je klukům. Nikdo z nich vyjma Artura Vidala předtím titul nevyhrál. Tento úspěch se povedl díky skvělému vůdci, jakým je Conte," uvedl Marotta pro Sky Sport Italia.

Conte má s klubem smlouvu do června 2022. V italských médiích se ale objevily spekulace, že pokud Inter v létě neinvestuje do kádru, Conte by mohl předčasně skončit. "Teď je správné vychutnat si scudetto. Neuděláme tu chybu, že se budeme honit za fámami o schůzkách, sporech nebo čemkoliv jiném. Dokázali jsme něco výjimečného a chci si to vychutnat. Bude čas promluvit si o všem, co je třeba udělat," konstatoval někdejší trenér italské reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články