Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Z lavičky Al Sádu ke kormidlu Barcelony? Xavi by se mohl stát novým trenérem Katalánců

Někdejší ikona Barcelony Xavi, která momentálně trénuje katarský tým Al Sád, by se mohla stát novým trenérem Barcelony. V celku, s nímž jako záložník slavil čtyři triumfy v Lize mistrů a osm ligových titulů, by mohl vystřídat současného kouče Ernesta Valverdeho. Podle médií už Xaviho kontaktovali zástupci katalánského velkoklubu.

Xaviho v Dauhá podle médií navštívili sportovní ředitel Barcelony Eric Abidal a její výkonný ředitel Oscar Grau, aby s devětatřicetiletým mistrem světa i Evropy probrali detaily dvouleté smlouvy.

Xavi patří k největším osobnostem historie Barcelony, za kterou absolvoval rekordních 767 zápasů. V roce 2015 zamířil do Al Sádu, kde strávil poslední čtyři roky své hvězdné kariéry. Loni v květnu skončil jako hráč a přešel do funkce trenéra katarského celku.

Pětapadesátiletý Valverde, jemuž po sezoně vyprší v Barceloně smlouva, se dostal pod tlak po čtvrteční prohře 2:3 s Atléticem Madrid v semifinále španělského Superpoháru. V lize se Barcelona, která útočí na mistrovský hattrick, dělí o vedení s úhlavním rivalem Realem Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články