Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Z jedničky na lavičku. Kepa udělal velkou chybu, nejsme tým individualit, prohlásil Sarri

Sudí foukl do píšťalky a středeční šlágr anglické ligy mezi Chelsea a Tottenhamem začal. Dosavadní brankářská jednička domácích Kepa Arrizabalaga však poprvé v ročníku Premier League seděl pouze mezi náhradníky. Kouč "blues" Maurizio Sarri ho tím potrestal za kontroverzní odmítnutí střídání v poháru. "Musel zaplatit," řekl italský stratég.

Kepa Arrizabalaga
zdroj: ČTK/PA/ autor: Craig Mercer

Po nedělním incidentu, kdy Kepa v závěru prodloužení finále Ligového poháru proti Manchesteru City odmítl střídat a Sarri v emocích hodil lahví o zem, oba svorně tvrdili, že šlo o nedorozumění, které zapříčinily předchozí křeče gólmana londýnského týmu.

Jak se ale ukázalo, prvotní vyjádření nebyla úplně pravdivá.

Úvodní trest pro čtyřiadvacetiletého Španěla přišel už v úterý, kdy mu klub sebral týdenní plat, který činí 200 000 liber, tedy šest milionů korun.

Ten druhý a výraznější pak následoval ve středu. Před utkáním s městským rivalem z Tottenhamu spousta fanoušků i expertů spekulovala, zda Sarri svého brankáře posadí jen mezi náhradníky, či nikoliv. Padaly názory, proč by měl i neměl. Sám italský trenér nakonec zvolil možnost číslo jedna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sarri: Kepa je mladý, udělal chybu. To je vše

Nejdražší gólman světa, který do Londýna v létě přišel téměř za dvě miliardy korun (71 milionů liber), poprvé v ročníku Premier League strávil některý ze zápasů pouze na pozici náhradníka. Navíc ten proti Spurs byl veledůležitý pro boj o špičku tabulky a Chelsea ho nakonec zvládla 2:0.

"Bylo to lehké rozhodnutí. Kepa udělal velkou chybu a musel za ni zaplatit. Je to zpráva pro všechny hráče v kabině. Jsme tým, ne 25 individualit," řekl na tiskové konferenci po utkání Sarri.

Arrizabalaga tak pouze sledoval, jak do branky míří jeho náhradník Willy Caballero. Sedmatřicetiletý Argentinec hrál v nedělním skandálu rovněž neopomenutelnou roli, jelikož už stál připravený u postranní čáry a měl jít odchytat závěrečné sekundy a následné penalty.

I když sudí ukazoval jeho číslo na světelné tabuli, Kepa tento krok odmítl a skandál byl na světě. Mladý Španěl v následných penaltách jednu chytl, ale z trofeje se nakonec vinou dvou zahozených pokutových kopů londýnského klubu radovali Citizens.

Kauzu Kepa x Sarri řešil i nový Fotbal fokus podcast:

Sarri ale nad svým neposlušným gólmanem nezlomil hůl. Caballero sice proti Tottenhamu udržel čisté konto, italský kouč však přiznal, že Kepa pro něj nadále zůstává jedničkou.

"Je čas to přestat řešit. Kepa bude zase s námi. Zatím nevím, jestli bude na hřišti už v dalším zápase, ale v jednom z nadcházejících dvou duelů určitě. Když jste mladí, děláte chyby. Nejdůležitější je, aby vše pochopil. Pro mě je tato kauza nyní uzavřená," zhodnotil.

Sám Sarri výhrou nad městským rivalem snížil tlak, který míří na jeho osobu. Po ligových prohrách se City (0:6), Bournemouthem (0:4) a Arsenalem (0:2) totiž sílily hlasy volající po jeho odvolání.

"V této práci jste pod tlakem každý týden. Když jste šťastnější, tak co půlrok. Je naprosto normální, když prohrajete dva tři zápasy v řadě. Doufám, že výhra s Tottenhamem proto bude náš odrazový můstek," řekl Sarri.

Ziskem tří bodů se Chelsea nadále udržela v boji o nejlepší čtyřku znamenající účast v Lize mistrů, která je jejím cílem. "Blues" jsou sice šestí, ale na pátý Manchester United mají odstup pouhých dvou bodů, na čtvrtý Arsenal pak tří.

Sarri zároveň doufá, že výhrou nad Tottenhamem dostanou pod tlak i svého středečního soupeře a třeba bude šance ještě zaútočit na třetí pozici, kterou právě Spurs drží s odstupem sedmi bodů.

"Bylo pro nás velmi důležité vyhrát, jelikož bojujeme o nejlepší čtyřku. S tímto výsledkem možná můžeme do tohoto boje dostat i Tottenham. Díra je velká, ale uvidíme," dodal.

Rozbouřené vody v Chelsea se tak zklidnily. Teď je otázka, na jak dlouho.

Zdroj
ČT sport, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články