Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Z jasného zápasu jsme udělali drama, mrzelo Šilhavého. Chválu slyšel Hovorka

Sliboval, že během srazu dostanou šanci všichni hráči a přátelák s Kyprem naznačil, že to splní. Hned dva svěřenci kouče reprezentace Jaroslava Šilhavého, David Hovorka a Tomáš Petrášek, si díky tomu užili premiéru v národním týmu a oba si navíc vyslechli chválu. Trenéra rovněž těšilo, že se Češi vítězně naladili na duely Ligy národů. Zklamal ho však závěr duelu, kdy se z jasné záležitosti stalo zbytečně drama.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: AP autor: Visar Kryeziu

"Jsme rádi, že jsme vyhráli. Byť to byl přípravný zápas, každé vítězství je důležité. Vítězstvím jsme založili takovou cestu k těm dvou zápasům Ligy národů, které nás čekají. Budeme mít větší klid připravit se na další utkání," řekl Šilhavý po výhře 2:1.

Jeho tým se sešel k nynějšímu srazu v pondělí v Praze a kvůli opožděným výsledkům koronavirových testů poprvé trénoval až v úterý před utkáním na Kypru. Další duel čeká reprezentaci v neděli v Izraeli, kam se z Larnaky letecky přesune v sobotu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kypr - Česko

"Teď budeme mít možnost dva dny trénovat, podívat se na video, v klidu si to zanalyzovat. Budeme mít konečně čas na fotbal a věřím, že se to potom projeví v těch samotných dvou zápasech," prohlásil Šilhavý.

Proti Kypru nasadil hráče, kteří v poslední době nenastupovali v základní sestavě. Premiérový start si připsali oba stopeři. "Bylo trošku poznat, že spolu hrají prvně. Nakonec myslím, že to zvládli. David Hovorka si vedl skvěle. U Tomáše Petráška jsme věřili, že by mohl dát gól, v polské lize má produktivitu. Nakonec nedal. Myslím, že oba odehráli slušný zápas," řekl Šilhavý.

K premiérovému zápasu za reprezentační A-tým nastoupil i střídající obránce Aleš Matějů. "Aleš je takový nenápadný hráč. Minulou sezonu hrál pravidelně Serii A, teď hraje Serii B. Je to klidný, silný hráč, myslím, že to má otevřené. Dnes za tu dobu, co tam byl, odehrál slušný zápas," podotkl Šilhavý.

"Celkově tam byly zajímavé výkony. Nechci hned říkat, že tenhle tady příště nebude, nebo naopak že tenhle hrál výborně. Ale určitě nám zápas přinesl spoustu informací," dodal.

Všechny tři góly padly už v prvním poločase. "Z celkem jasného zápasu jsme udělali ke konci trochu drama. Soupeř prohrával o gól, byl nebezpečný z brejků. Měli jsme v zápase spoustu gólových šancí. Kdybychom je proměnili, dohráli bychom to v klidu," prohlásil kouč.

"Šance si musíme vyhodnotit, ale myslím, že nasazení a přístup k utkání byly velmi dobré. Kluci to odmakali celý zápas. Byť to byl přípravný zápas, každý se chtěl ukázat. Odehráli zápas v plném tempu celých 90 minut. Chyběly tomu góly a asi i větší klid. Ale asi to byla daň z té sestavy, která nebyla úplně standardní," dodal Šilhavý.

Reprezentace v součtu s Československem odehrála jubilejní 800. utkání. "Asi všichni jsme rádi, že jsme u toho byli, u takového jubilea. Je to obrovské číslo. Jsem rád, že jsme mohli být součástí případných oslav," řekl Šilhavý s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články