Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Z domácích pohárů vypadly překvapivě Barcelona a Liverpool

Sevilla/Liverpool - Fotbalisté Barcelony přes výhru 1:0 na hřišti Sevilly vypadli ve středu ze Španělského poháru a nezopakují letos zisk šesti trofejí. Obhájce prvenství první zápas prohrál doma minulý týden 1:2, na postup mu tak jediný gól Xaviho nestačil. Podobně nečekaně skončila pohárová pouť hráčů Liverpoolu, kteří ve 3. kole Anglického poháru v opakovaném zápase prohráli s druholigovým Readingem 1:2 v prodloužení.

Fotbalisté Barcelony po vyrovnaném prvním poločase Sevillu zatlačili a v 64. minutě jim skvělou střelou vykřesal naději záložník Xavi. S domácími mohlo být ještě hůř, kdyby o pět minut později nešla Messiho střela jen do tyče. Kouč Guardiola v touze za druhým gólem nasadil na závěr i útočníky Krkiče a Pedra, Sevilla ale potřebný výsledek udržela. Kouč Guardiola tak poprvé od nástupu do funkce poznal pocit z vyřazení v jakékoliv soutěži.

"Vyřadili jsme bezpochyby nejlepší tým na světě," rozplýval se útočník Sevilly Capel. "Musíme se přenést dál. Snažili jsme se až do konce, ale šance na druhý gól jsme v závěru neproměnili," dodal tvůrce hry hostujícího celku Iniesta.

Liverpool pokračuje v nepovedených výkonech

Svěřenci kouče Rafaela Beníteze porážkou jen podtrhli neúspěšnou sezonu, v níž nedokázali postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů a v Premier League sledují boj o titul s velkým odstupem ze sedmé pozice.

Remízou 1:1 skončil už první vzájemný zápas v Readingu, a tak se oba týmy utkaly znovu. K postupu měl dlouho blíže Liverpool, přestože skórovali jen hráči hostů. V nastavení prvního poločasu si dal nešťastně vlastní gól Ryan Bertrand. Readingu se však povedlo vyrovnat z penalty v 94. minutě a v desáté minutě prodloužení rozhodl Shane Long. Reading, na jehož lavičce už seděl po zranění český záložník Marek Matějovský, čeká ve čtvrtém kole poháru Burnley.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články