Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Z Ďolíčku k triumfu na MS klubů. Mosquera chce vyhrát i pro Chapecoense

Ósaka - Ještě v květnu se kolumbijský fotbalista Jhon Mosquera proháněl po českých trávnících v dresu Bohemians Praha 1905, nyní má šanci vyhrát mistrovství světa klubů. Se spoluhráči z Atlética Nacional se pokusí zaskočit favorizovaný Real Madrid. Motivuje je i to, že výhrou chtějí uctít památku hráčů brazilského klubu Chapecoense, kteří zemřeli při letecké nehodě cestou na finále Jihoamerického poháru právě s Nacionalem.

"Tým Chapecoense zůstane navždy v našich srdcích a myslích," řekl Mosquera po příletu na šampionát do Ósaky. "Pokaždé když vyhrajeme, je to pocta pro ně. Celý fotbalový svět byl touto tragédií zasažen a uděláme vše pro to, abychom to tu pro ně vyhráli," dodal.

Šestadvacetiletý Mosquera strávil v české lize dvě sezony, během nichž nastoupil za vršovické Bohemians k 55 zápasům a vstřelil tři góly. Především v minulé sezoně patřil k oporám, a i když nastoupil do přípravy na nový ročník a měl smlouvu, rozhodl se vrátit do rodné Kolumbie.

V dresu Nacionalu naskakuje do hry především jako náhradník, s týmem vede kolumbijskou ligu a došel také do finále Jihoamerického poháru. V něm mělo Atlético hrát s Chapecoense, jenže letadlo s brazilským týmem při cestě na finále havarovalo. Nacional poté nechal za vítěze vyhlásit Chapecoense, aby tak uctil jeho památku.

A nyní chce totéž udělat na mistrovství světa klubů, kde startuje jako vítěz Poháru osvoboditelů. Nejprve však musí zvládnout středeční semifinále s japonským mistrem Kašimou Antlers. "Jsem opravdu rád, že tu mohu být. Je to sen zúčastnit se takového turnaje, kde jsou nejlepší kluby svých kontinentů. Uděláme maximum pro postup do finále. Máme velkou motivaci i víru, že tu můžeme uspět," dodal Mosquera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články