Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Xavi prožil vítěznou premiéru v Barceloně. Real sestřelil Granadu a dál vede

První zápas na lavičce Barcelony kouči Xavimu vyšel. Katalánský gigant ve 14. kole španělské ligy porazil v derby Espaňol 1:0 a v tabulce je šestý. Vedení udržel Real Madrid, který vyhrál v Granadě 4:1. Mistrovské Atlético Madrid doma udolalo 1:0 Pamplonu, jediný gól vstřelil stoper Felipe.

Kouč Xavi burcuje své svěřence z Barcelony
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Xavi vsadil i kvůli velké marodce na omlazenou sestavu, ligový debut v základní sestavě si odbyl sedmnáctiletý Ilias Akhomach. "Blaugranas" v prvním poločase vyslali na soupeřovu branku 11 střel, nejvíc v sezoně, prosadil se ale až po změně stran z penalty Depay.

Barcelona se výhrou posunula na šesté místo a ukončila čtyřzápasové čekání na tříbodový zisk. Espaňol se drží ve středu tabulky.

Realu v úvodních 25 minutách zařídili dvoubrankové vedení Asensio s Nachem po dvou Kroosových přihrávkách. Granada ještě před pauzou snížila díky Suárezově trefě.

Madridský favorit ale po změně stran nepřipustil překvapení a přidal další dva góly. V 56. minutě se prosadil Vinícius Júnior a čtvrt hodiny před koncem uzavřel skóre Mendy. Ještě předtím dostal červenou kartu domácí Monchu.

Sevilla doma s Alavésem dvakrát prohrávala, nakonec ale uhájila šestizápasovou ligovou neporazitelnost. Ve druhé minutě se po rohovém kopu dostal míč k Ivanu Rakitičovi a ten ho nekompromisně poslal do sítě.

Třiatřicetiletý záložník dal 55. branku v La Lize a dorovnal v tomto ohledu krajana Alena Peternace. Z chorvatských hráčů má lepší bilanci už jen někdejší kanonýr Sevilly a Realu Madrid Davor Šuker (113 gólů).

Atlético v úvodních šesti domácích zápasech hned třikrát remizovalo, další ztrátu ale nakonec nepřipustilo. V 87. minutě si Felipe naskočil na rohový kop a hlavou přesně zakončil. Obhájci titulu jsou čtvrtí, na čelo ztrácí dva body. Pamplona zůstává osmá.

Od fotbalistů Elche byl pouze několik minut po nedělní ligové porážce 0:3 s Betisem Sevilla odvolán trenér Fran Escribá. Kouč se o propuštění dozvěděl v kabině a sám to oznámil na pozápasové tiskové konferenci.

"Prezident nezohlednil, kolik jsem toho pro tento klub udělal, ale on je majitel a může se rozhodnout jak chce," uvedl Escribá, jenž se podruhé v trenérské kariéře ujal Elche letos v únoru. V roce 2013 dovedl tým poprvé od roku 1989 do nejvyšší španělské soutěže.

Elche je s 11 body ze 14 zápasů v tabulce na sestupové 18. příčce.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:

Vigo - Villarreal 1:1 (72. Méndez - 27. A. Moreno), FC Sevilla - Alavés 2:2 (38. Ocampos, 90.+2 Rakitič - 5. Laguardia, 45.+7 Joselu z pen.), Levante - Bilbao 0:0, Atlético Madrid - Pamplona 1:0 (87. Felipe), FC Barcelona - Espaňol Barcelona 1:0 (48. Depay z pen.), Getafe - Cádiz 4:0 (7. Olivera, 60. Cuenca, 81. Ünal, 90.+4 Mata), Granada - Real Madrid 1:4 (34. Suárez - 19. Asensio, 25. Nacho, 56. Vinícius Júnior, 76. Mendy), Elche - Betis Sevilla 0:3 (12. Juanmi, 24. Willian José z pen., 27. Fekir), San Sebastian - Valencie 0:0, Vallecano - Mallorca 3:1 (16. Guardiola, 20. García, 63. Trejo z pen. - 89. Prats).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články