Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ve šlágru kola vystřelil Realu tři body Vinícius Júnior. Xavi má druhou výhru

Souboj prvního týmu s druhým zvládl v 15. kole španělské ligy lépe Real Madrid a ukořistil cenné tři body. O výhru 2:1 se Sevillou se postarali Benzema a Viíicius Júnior. Hráči San Sebastianu podlehli 0:1 Espaňolu, po 13 zápasech ve španělské lize prohráli. Xavi se stejně jako při svém debutu na lavičce Barcelony i ve svém druhém zápase v roli hlavního kouče v La Lize dočkal výhry, tentokrát Katalánci zdolali výsledkem 3:1 Villarreal. O výhře rozhodl až v 88. minutě Memphis Depay.

Barcelonský trenér Xavi
zdroj: ČTK/AP/Alberto Saiz

Sevilla se mohla vítězstvím posunout na první místo a na stadionu San Bernabéu se brzy dostala po Mirově hlavičce do vedení. V 32. minutě ale srovnal Benzema, jenž má v aktuální sezoně na kontě 11 branek a sedm asistencí. V rámci pěti elitních evropských lig má lepší bilanci jen Muhammad Salah z Liverpoolu (11+8).

Nakonec se prosadil i druhý nejlepší střelec La Ligy Vinícius Júnior, jenž v 87. minutě rozhodl přesnou střelou zpoza vápna. Sevilla prohrála po šesti zápasech a ve vyrovnané tabulce zůstala čtvrtá.

Espaňol potvrdil, že je silný především na svém hřišti, pouze Vallecano získalo doma v této sezoně více bodů. Jediný gól zápasu vstřelil v 77. minutě nekompromisní ránou Herrera. Nováček soutěže se posunul na deváté místo.

Atlético rozhodlo třemi brankami od 56. do 76. minuty, postupně se prosadili Lemar, Griezmann a střídající Correa. Obhájci titulu prodloužili ligovou neporazitelnost na sedm duelů.

Na čtvrtém místě je Betis Sevilla, který otočil utkání s posledním Levante. Hattrickem se při výhře 3:1 blýskl útočník Juanmi.

Xavi bral tři body

Barcelona potvrdila, že se jí na Estadio de la Cerámica daří, neprohrála tam 15. utkání v řadě. Skóre otevřel De Jong v 48. minutě, kdy dorazil do prázdné brány odražený míč po předchozí Depayově teči. Nizozemský záložník se trefil poprvé v sezoně.

V 76. minutě srovnal střídající Chukwueze a Katalánci ve třetím soutěžním zápase poprvé pod Xavim inkasovali. V 88. minutě ale rozhodl z brejku Depay a v nastavení pojistil výsledek z penalty Coutinho. Barcelona zůstala na sedmém místě, na pohárové příčky ztrácí už jen bod. Villarreal je dvanáctý.

Getafe bez zraněného Jakuba Jankta bodovalo počtvrté z posledních pěti zápasů. Remízou 0:0 se přiblížilo na dva body 17. místu, první nesestupující příčce.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:

Alavés - Vigo 1:2 (21. Joselu - 11. Mina, 70. Aspas), Valencie - Vallecano 1:1 (19. Soler - 64. Palazon), Mallorca - Getafe 0:0, Villarreal - FC Barcelona 1:3 (76. Chukwueze - 48. De Jong, 88. Depay, 90.+4 Coutinho z pen.), Betis Sevilla - Levante 3:1 (54., 63. a 82. Juanmi - 7. Mustafi), Espaňol Barcelona - San Sebastian 1:0 (77. Herrera), Cádiz - Atlético Madrid 1:4 (86. Lozano - 56. Lemar, 70. Griezmann, 76. Correa, 86. Cunha), Real Madrid - FC Sevilla 2:1 (32. Benzema, 87. Vinícius Júnior - 12. Mir).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články