Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Xabi Alonso po sezoně skončí s fotbalem

Berlín - Španělský záložník Xabi Alonso po sezoně ukončí kariéru. Pětatřicetiletý fotbalista Bayernu Mnichov se španělskou reprezentací získal titul mistra světa a dvakrát triumfoval na evropském šampionátu. "Nebylo to snadné rozhodnutí, ale nastal ten správný čas," uvedl.

Xabi Alonso (v červeném) a jeho Bayern narazili na fotbalisty Kolína
zdroj: Reuters autor: MICHAEL DALDER

"Vždycky jsem chtěl ukončit kariéru radši dřív než příliš pozdě," řekl bývalý hráč San Sebastianu, Eibaru, Liverpoolu nebo Realu Madrid. "Nikdy by mě nenapadlo, že budu mít tak skvělou kariéru, a doufám, že nějaké úspěchy ještě přidám," dodal.

Alonso má na kontě dva triumfy v Lize mistrů, kterou v roce 2005 ovládl s Liverpoolem a pak před třemi lety s Realem Madrid. S Bílým baletem získal také jeden mistrovský titul, další dva přidal s Bayernem. S ním by navíc v této sezoně mohl získat prestižní treble, protože bavorský celek je stále ve hře o triumf jak v Lize mistrů, tak v bundeslize a Německém poháru.

Za španělskou reprezentaci Alonso odehrál 114 zápasů a dal 16 branek. V roce 2010 s národním týmem vyhrál mistrovství světa a v letech 2008 a 2012 evropský šampionát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články