Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

X faktor Schick přiblížil Leverkusen k titulu, Dortmund po 10 letech dobyl Allianz Arenu

Mistrovská euforie v Leverkusenu je opět o něco blíž. Lídr německé ligy s trojicí českých reprezentantů v závěru otočil domácí utkání s Hoffenheimem a vyhrál 2:1. V první nastavené minutě o tom rozhodl Patrik Schick. Náskok před druhým Bayernem navíc vzrostl na 13 bodů. Obhájci titulu totiž padli v prestižním "Der Klassikeru" 0:2 s Dortmundem, který v mnichovské Allianz Areně oslavoval v lize poprvé od roku 2014.

Patrik Schick
zdroj: Reuters autor: Thilo Schmuelgen

Leverkusen byl od začátku lepší, ale ve 33. minutě se hosté po ojedinělém brejku dostali do vedení zásluhou Beiera. Domácí měli dál výraznou převahu, obrat se jim však povedl až v úplné koncovce. Nejprve v 88. minutě srovnal Andrich a vzápětí Schick usměrnil z malého vápna do sítě prudký centr. V březnu to byl už jeho čtvrtý gól v nastaveném čase. Tři dal po vypršení základní hrací doby ve dvou zápasech s Karabachem v osmifinále Evropské ligy.

"On je zkrátka vždy ve správný čas na správném místě. Útočníci musí mít trpělivost. A víru, že ještě přijde šance a oni tam (na tom správném místě) budou," řekl o českém útočníkovi trenér Xabi Alonso. "Prokázali jsme vítěznou mentalitu. Bylo to těžké, ale byli jsme neustále přesvědčeni, že se naskytne šance. Už se to stalo mockrát," dodal španělský kouč.

Schick měl z obratu pochopitelně velkou radost. "Je neskutečné, že se nám zase podařil takový finiš. Euforie je samozřejmě obrovská. Zase jsme se o krok přiblížili našemu velkému cíli," uvedl Schick.

Hráči Bayeru tím mimo jiné oslavili i páteční oznámení Alonsa o pokračování v angažmá. Leverkusen prodloužil sérii neporazitelnosti na 39 zápasů a opět zvýšil náskok na mnichovské obhájce titulu.

Dortmund šel v Allianz Areně do vedení už v 10. minutě. Na Brandtovu průnikovou přihrávku si naběhl Adeyemi a z úhlu se štěstím prostřelil Ulreicha. Náhradník zraněné brankářské jedničky Manuela Neuera ve druhém poločase opakovaně domácí tým podržel, ale v 83. minutě ho podruhé překonal Ryerson.

Borussia v Mnichově uspěla téměř po sedmi letech, naposledy zvítězila 26. dubna 2017 v semifinále Německého poháru. Poslední ligové vítězství BVB v bavorské metropoli se datuje až do dubna roku 2014. Dortmund se po čtvrté výhře za sebou posunul na čtvrté místo před Lipsko, které doma hrálo bez branek se sestupem ohroženou Mohučí.

Uzdravený Tomáš Čvančara poprvé od 20. prosince nastoupil k ligovému zápasu za Mönchengladbach, domácí prohře 0:3 s Freiburgem ale nezabránil. Český útočník v 62. minutě vystřídal Siebatcheua a odehrál 29 minut. Sedmý Freiburg ztrácí na pohárové pozice pět bodů. Třináctá Borussia má na sestupové pásmo osmibodový náskok.

Brémy doma podlehly Wolfsburgu 0:2. Jiří Pavlenka byl na lavičce Werderu, stejně jako Václav Černý za vítěze do střetnutí nezasáhl. Mezi náhradníky zůstal i Alex Král, jehož Union remizoval s Frankfurtem 0:0.

Německá fotbalová liga – 27. kolo:

Brémy – Wolfsburg 0:2 (45.+4 Lacroix, 84. Majer), Frankfurt – Union Berlín 0:0, Leverkusen – Hoffenheim 2:1 (88. Andrich, 90.+1 Schick – 33. Beier), Lipsko – Mohuč 0:0, Mönchengladbach – Freiburg 0:3 (7. Gregoritsch, 47. Röhl, 58. Doan), Bayern Mnichov - Dortmund 0:2 (10. Adeyemi, 83. Ryerson).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články