Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Wolverhampton v nastavení knokautoval Tottenham, Arsenal nezaváhal s Burnley

Dvěma brankami v nastaveném čase otočili fotbalisté Wolverhamptonu utkání 12. kola anglické ligy s Tottenhamem a londýnský tým udolali 2:1. Hrdinou vyrovnaného zápasu se stal střídající Pablo Sarabia, který během deseti minut na trávníku zazářil gólem a asistencí. Roli favorita naopak ustál Arsenal, jenž doma porazil Burnley 3:1 a vystřídal Spurs na druhém místě. Tápající Manchester United zvítězil nad Lutonem 1:0, Newcastle selhal v Bournemouthu.

Pablo Sarabia z Wolverhamptonu oslavuje gól
zdroj: REUTERS

Sarabia přišel na trávník v 87. minutě a v úvodu nastavení vyrovnal. V 97. minutě následně přihrál na vítěznou trefu Leminovi.

Tottenham, jenž v minulém kole utrpěl s Chelsea první porážku v soutěži (1:4), promarnil možnost vrátit se minimálně do neděle do čela tabulky. Hosté se museli obejít bez Romera a Udogieho, kteří byli v utkání s Blues vyloučeni. Až do konce roku budou navíc postrádat zraněné Maddisona a Van de Vena.

Přesto šli do vedení už ve 3. minutě, když se poprvé od letního přestupu z Nottinghamu prosadil Johnson. Hosté pak těsný náskok dlouho drželi, ale v samém závěru již neodolali. Wolverhampton se posunul na 11. místo neúplné tabulky.

Trossard vstřelil jubilejní gól  

Arsenal doma potvrdil roli favorita a porazil nováčka z Burnley 3:1. Skóre otevřel v nastavení prvního poločasu Trossard 1000. soutěžní brankou Gunners na Emirates Stadium. Belgičan poté asistencí na Salibův gól pomohl domácím vzít si vedení zpět poté, co v 54. minutě vyrovnal Brownhill. Tříbodový zisk pojistil londýnskému celku Zinčenko.

Gunners se bodově dotáhli na první Manchester City, který má však k dobru nedělní zápas na půdě Chelsea. Burnley utrpělo pátou prohru v řadě a patří mu předposlední místo.

Manchester United zdolal Luton 1:0 gólem Lindelöfa z 59. minuty, vyhrál podruhé za sebou a částečně složil reparát za nečekanou porážku 3:4 v Kodani v rámci Ligy mistrů. Nováček soutěže pošesté v řadě nezvítězil a v tabulce je osmnáctý.

Bournemouth doma zaskočil favorizovaný Newcastle a díky dvěma brankám Solankeho vyhrál 2:0. Domácí uspěli podruhé v ligové sezoně a s devíti body jim patří 17. místo. Magpies v lize prohráli poprvé od 2. září a jsou na sedmé příčce.

Anglická fotbalová liga –⁠ 12. kolo:

Wolverhampton –⁠ Tottenham 2:1 (90.+1 Sarabia, 90.+8 Lemina –⁠ 3. Johnson), Arsenal –⁠ Burnley 3:1 (45.+1 Trossard, 57. Saliba, 74. Zinčenko –⁠ 54. Brownhill), Crystal Palace –⁠ Everton 2:3 (5. Eze z pen., 73. Edouard –⁠ 1. Mykolenko, 49. Doucouré, 86. Gueye), Manchester United –⁠ Luton 1:0 (59. Lindelöf), Bournemouth –⁠ Newcastle 2:0 (60. a 73. Solanke).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články