Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Wolfsburg se děsí, že Pilař vynechá i jarní sezonu

Wolfsburg – Velkou radost dozajista nemají ve Wolfsburgu z angažmá Václava Pilaře. Záložník si v srpnové reprezentační přípravě zranil koleno, aniž by si za německý klub kopl v soutěžním zápase a navíc se stále jeví pravděpodobnější, že Pilař se na hřiště nepodívá ani v jarní části sezony. "Zatím to vypadá, že (Pilař) do odvet nasazený nebude," přiznal kouč Wolfsburgu Dieter Hecking. Bundesliga přitom končí až v polovině května.

Pilař si koleno pochroumal loni v srpnu při přípravném utkání národního týmu na Ukrajině, ale dle slov svého agenta Jiřího Stejskala je záložník po čtyřměsíčním individuálním tréninku dobře fyzicky připravený, zatím se však ještě nepustil do plné přípravy s týmem.

Bez úlev by měl Pilař začít trénovat v polovině května. "Taková je aspoň prognóza profesora Boenische, který Vencu operoval," uvedl Stejskal. Jasnou prioritou prý ale zůstává, aby se Pilař vrátil na hřiště ve chvíli, kdy bude stoprocentně v pořádku.

Minimalizovat riziko

"Musíme minimalizovat jakékoliv riziko, hráč musí být úplně zdráv. Lidé ve Wolfsburgu to naštěstí vnímají stejně. Otázkou je, jestli má cenu, aby se Venca hrnul do nějakých posledních pěti zápasů sezony. Děsí mě představa, že dopadne podobně jako Svěrkoš v Ostravě," připomněl Stejskal smůlu útočníka Baníku Václava Svěrkoše, který si v závěru podzimu hned v prvním utkání po návratu do ligového zápasu obnovil zranění kolenních vazů a čeká jej další dlouhá pauza.

Stejskal však na rozdíl od trenéra Heckinga nevylučuje, že Pilař přece jen na jaře některý z bundesligových zápasů stihne. "Třeba Venca od lékařů dostane zelenou a postupně se zapojí jako střídající hráč. Ale všechno bude odvislé od jeho stavu. Hazardování nemá cenu. Jinak by bylo lepší počkat až na novou sezonu," dodal Stejskal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články