Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Wolfsburg odvolal Magatha a vyhrál, Dortmund konečně zvítězil venku

Berlín – Fotbalisté Wolfsburgu konečně začali sbírat body. Hned v prvním utkání po odvolání trenéra Felixe Magatha porazili nováčka Düsseldorf na jeho stadionu 4:1 a opustili poslední místo v tabulce. Poprvé od úvodního kola se v sestavě "Vlků" objevil někdejší český reprezentant Jan Polák. V dalším utkání zdolal mistrovský Dortmund Freiburg 2:0 a po čtyřech předchozích neúspěšných pokusech zvítězil na hřišti soupeře. Schalke je po výhře v Norimberku již druhé.

Diego se raduje z branky s novým koučem Köstnerem
zdroj: Isifa/EPA

Vedení Wolfsburgu Magatha odvolalo ve čtvrtek kvůli nejhoršímu startu do bundesligy v historii, na jeho místo – zřejmě jen dočasně - přišel trenér rezervy Lorenz-Günther Köstner. Ten zamíchal sestavou a okamžitě se dostavil úspěch.

V Düsseldorfu se v prvních dvaceti minutách druhé půle dvakrát prosadil Dost a jednou Olič. V 71. minutě sice z penalty snížil Langeneke, ale za sedm minut po vyloučení domácího Finka uzavřel skóre z druhého pokutového kopu v utkání Diego. Hosté tak přerušili sérii čtyř utkání bez bodu a vstřeleného gólu a poprvé od úvodního kola zvítězili.

Dortmund konečně zaúřadoval venku

Dortmund navázal na středeční triumf nad Realem Madrid ve skupině Ligy mistrů, ale ve Freiburgu čekal na branku až do druhého poločasu. Devět minut po pauze otevřel skóre obránce Subotič a sedm minut před koncem pojistil vedení Götze. Čtvrtá Borussia ztrácí v neúplné tabulce devět bodů na vedoucí Bayern Mnichov, který má k dobru nedělní zápas s Leverkusenem.

Dortmundští se radují na sněhu
zdroj: Getty Images

Schalke doma porazilo 1:0 Norimberk a posunulo se na druhé místo před Frankfurt. Tým z Gelsenkirchenu, jenž v týdnu v Lize mistrů vyhrál na půdě Arsenalu, o nejtěsnější výhře rozhodl až v 77. minutě po brance Farfána. Za hosty odehrál celý zápas reprezentační útočník Tomáš Pekhart. Jeho mužstvo čeká na ligovou výhru šest zápasů a počtvrté za sebou vyšlo střelecky naprázdno.

Brémy s dalším členem národního týmu Theodorem Gebre Selassiem remizovaly na hřišti dalšího nováčka Fürthu 1:1. Domácí poslal do vedení už v osmé minutě Edu, Werderu zajistil remízu těsně před pauzou Petersen. Jiný český bek Zdeněk Pospěch odehrál celý zápas za Mohuč, která doma zdolala Hoffenheim díky třem zásahům Szalaie jasně 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články