Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Wilshere si zahraje až v říjnu, Arsenal hledá náhrady

Londýn - Dvacetiletý záložník anglického Arsenalu Jack Wilshere se podle trenéra Wengera vrátí na hřiště až v říjnu. Jeden z největších talentů anglického i světového fotbalu tak bude mimo trávník již více než rok. Poté, co si zranil kotník, se teď zotavuje z operace kolena. Arsenal tak za něj hledá náhrady, a to ve Španělsku.

Lionel Messi a Jack Wilshere
zdroj: Getty Images autor: Shaun Botterill

Záložník Arsenalu se v sezoně 2010/11 uvedl výbornými výkony do světového fotbalu a vysloužil si tak i místo v anglické reprezentaci. Právě v jednom z kvalifikačních zápasů na Euro 2012 proti Švýcarsku si však poranil kotník a toto zranění jej pak dlouhodobě vyřadilo ze hry.

Angličan se pak sice ještě objevil v přátelském utkání v domácím Emirates Cupu proti New York Red Bulls, nicméně pak za minulou sezonu neodehrál jediný soutěžní zápas.

Wilshereova doba zranění se pak stále prodlužovala, když se při rehabilitaci a při návratu do tréninkové fáze objevovaly další problémy s jeho levou nohou. Kvůli dalším komplikacím s kolenem pak musel jít na "menší operaci" ve Švédsku, po které se měl zapojit do přípravy na novou sezonu.

Dnes před přátelským utkáním v Hongkongu s místním FC Kitchee však trenér Wenger jeho návrat na trávník znovu odložil. "Doufejme, že se vrátí v říjnu," věří kouč třetího nejúspěšnějšího klubu v anglickém fotbalu.

Ten teď za záložníka shání náhrady ze Španělska. Podle důvěryhodných zdrojů by měl tým posílit Santi Cazorla, jehož současný zaměstnavatel Málaga se potýká s velkými finančními potížemi. Na hostování do Anglie také podle zpráv míří záložník Realu Madrid Nuri Sahin. I díky tureckému reprezentantovi vyhrála v roce 2011 Borussia Dortmund první titul po deseti letech.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články