Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Wilfriedovi za incident s podavačem míčů trest nehrozí

Praha - Sparťanskému útočníkovi Bonymu Wilfriedovi nehrozí od disciplinární komise žádný trest za to, že v nedělním ligovém utkání ve Zlíně strčil do jednoho z podavačů míčů. Komise se při dnešním projednávání případu shodla na tom, že se útočník z Pobřeží Slonoviny nijak závažně neprovinil. Před rozhodnutím komise shlédla záznam inkriminované situace a opřela se také o vyjádření rozhodčího, delegátů, obou klubů i Wilfrieda samotného. Vyplývá to z dnešního prohlášení disciplinární komise.

Podle disciplinárky se Wilfried nijak závažně ve Zlíně neprovinil. "Z předmětných písemností a záznamu jednoznačně vyplývá, že podavač míčů nebyl zraněn, ani neutrpěl žádnou psychickou újmu," píše se v komuniké.

Dvacetiletý Wilfried byl po utkání ve Zlíně obviněn z toho, že v hektickém závěru vrazil do podavače ve snaze co nejrychleji od něj získat míč a znovu zahájit hru, aby nedošlo k časové prodlevě. Chlapec si vzápětí postěžoval, že jej Wilfried "naremploval" na železný plot za brankou, takže si při tom narazil žebra. Wilfried od rozhodčího Jaroslava Bílka obdržel žlutou kartu.

Dostupné videozáznamy však daly za pravdu Wilfriedovi, který od začátku tvrdil, že o žádný hrubý útok nešlo a napadený spíše všechno přifilmoval. Wilfrieda hájila i Sparta. Pražský klub naopak poukazoval na to, že se Wilfried po incidentu stal terčem rasistických urážek jednoho ze zlínských hráčů.

Vaniak dostal podmínečný trest

Kromě "kauzy Wilfried" disciplinárka řešila i běžnou agendu. Jeden z verdiktů potěšil pražskou Slavii, jejíž brankář Martin Vaniak po vyloučení ve středeční odvetě semifinále Poháru ČMFS dostal jen podmínečný trest, a může tak nastoupit v pondělním ligovém zápase na hřišti Viktorie Žižkov. Po něm slávisté mohou slavit obhajobu mistrovského titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články