Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Wilfried odchází ze Sparty do Arnhemu

Praha - Fotbalový útočník Bony Wilfried odchází ze Sparty Praha do Vitesse Arnhem. Nizozemský klub splnil podmínku vysokého odstupného, které český mistr za hráče z Pobřeží slonoviny požadoval a došlo k dohodě o přestupu. Částka zveřejněna nebyla, ale odhaduje se, že Letenští vyinkasují sumu blížící se 100 milionům korun. K dotažení přestupu zbývá, aby Wilfried prošel pondělní zdravotní prohlídkou. "Bony odlétá do Nizozemska, kde pro něj mají připravenou smlouvu na tři a půl roku," uvedl sparťanský personální ředitel Jakub Otava.

Spekuluje se, že vedle požadované sumy za přestup se může Sparta podílet i na případném dalším Wilfriedově transferu. Sparta nastavila na začátku zimy vysoké odstupné v domnění, že Wilfrieda na Letné udrží. Už za přestup Juraje Kucky totiž vyinkasovala podle odhadů 88 milionů korun a přes 93 milionů korun činí její dosavadní zisk z Evropské ligy. Nakonec ale ze svého pohárového úspěchu vytěžila další vysoký příjem, v tomto případě za svého nejlepšího střelce, který během podzimu nastřílel deset ligových gólů a dalších pět branek, přidal na evropské scéně. Zvlášť po příchodu Kamerunce Leonarda Kweukeho vytvořili velmi silný tandem.

Zimní přestávka tak sparťanskou ofenzivu nejspíš částečně otupí, i když na Letné mají i tak stále dostatek kvalitních útočníků - vedle Kweukeho je to i český reprezentant Václav Kadlec a v sobotu se podařilo dotáhnout i přestup Chorvata Andreje Keriče. K dispozici je také Lukáš Třešňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartu opouští Bony Wilfried

Wilfried byl miláčkem fanoušků

Sparťané si prodejem Bonyho Wilfrieda u svých příznivců příliš nepolepšili. Africký hráč se totiž brzy po svém příchodu do týmu stal miláčkem letenských fanoušků. Pomohlo mu k tomu nejen to, že se naučil celkem obstojně česky, ale především velká gólová potence. Za 59 zápasů v nejvyšší české soutěži stačil vstřelit celkem 22 branek. Na podzim byl jeden čas dokonce nejlepším střelcem Evropské ligy.

Kvůli hráčským kvalitám sparťanského forvarda, který se do týmu dostal z druholigové rezervy, se mluvilo o tom, že by mohl pomoci české reprezentaci, ale nakonec se dostal do té z Pobřeží slonoviny. V jejím dresu odehrál dvě utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články