Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

West Ham zkolaboval v St. James' Parku, Tottenham v závěru spasil Son Hung-min

V 76. minutě drželi dvoubrankové vedení, ale nakonec zamíří do Londýna s prázdnou. Fotbalisté West Hamu s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v sestavě prohráli v Newcastlu 3:4 po dvou brankách střídajícího Harveyho Barnese v závěrečné desetiminutovce. Doma uspěl také Tottenham, který otočil utkání s Lutonem, a zvítězil 2:1. Na čtvrté místo ho ale nepustila Aston Villa, jež nezaváhala s Wolverhamptonem.

Harvey Barnes z Newcastlu (vpravo) oslavuje gól v Premier League
zdroj: REUTERS

Smolný vstup do utkání prožil reprezentační obránce Coufal, který už po dvou minutách fauloval ve vlastním vápně Gordona. Nařízenou penaltu proměnil Isak, ale West Ham ještě před přestávkou otočil skóre po brankách Antonia a Kuduse. A ve 48. minutě jej poslal dokonce do dvoubrankového vedení 15. gólem v sezoně nejlepší střelec týmu Bowen.

Obrat Newcastlu odstartoval v 77. minutě další proměněnou penaltou Isak, jenž si sezonní bilanci vylepšil na 14 přesných zásahů. Za šest minut domácí srovnali zásluhou střídajícího Barnese a stejný hráč v 90. minutě tvrdou ranou k tyči rozhodl.

Sedmí Magpies se proto v neúplné tabulce přiblížili sobotním soupeřům, kteří potřetí za sebou nedokázali zvítězit, na rozdíl jediného bodu. Navíc mají zápas k dobru.

Ve střetnutí Brentfordu s Manchesterem United čekali diváci na gól až do nastavení a nakonec se dočkali po jednom na každé straně. Red Devils poslal do vedení Mount, jenž se za slavný klub prosadil poprvé od letního přestupu z Chelsea. Domácí ještě stihli vybojovat bod poté, co se po Toneyho přihrávce zblízka nemýlil Ajer.

Brentford zůstal na 15. místě pět bodů nad sestupovým pásmem. Manchester United je šestý a dělí ho jedenáct bodů od čtvrté Aston Villy.

Tottenham se posunul na čtvrté místo

Spurs museli otáčet výsledek poté, co se ve 3. minutě prosadil nizozemský záložník Chong. Srovnali až v 51. minutě po vlastní brance Kaborého a čtyři minuty před koncem rozhodl Son Hung-min. Korejský kanonýr se v sezoně trefil popatnácté a v tabulce střelců se stejně jako Bowen dotáhl na dosud čtvrtého Salaha z Liverpoolu.

Aston Villa porazila Wolverhampton 2:0 a udržela se na čtvrtém místě před Tottenhamem. O góly se postarali Diaby a poprvé v sezoně Konsa. 

Předposlední Burnley i přes dlouhé oslabení remizovalo na stadionu Chelsea 2:2. Hosté hráli v deseti už od 40. minuty, kdy byl vyloučen Assignon, po jehož druhém "žlutém faulu" proměnil penaltu Palmer, ale ve 47. minutě vyrovnali zásluhou Cullena. Dvanáct minut před koncem přidal Palmer třináctou branku v sezoně, ale nováček odpověděl díky O'Sheovi.

Poslední Sheffield United v utkání s Fulhamem v závěru přišel o čtvrtou ligovou výhru v ročníku a remizoval se západolondýnským klubem 3:3. Všech šest branek padlo ve druhém dějství, domácí vedli ještě pět minut před koncem 3:1. Dělbu bodů zařídil v 93. minutě ve formě hrající útočník hostujícího celku Muniz.

Anglická fotbalová liga – 30. kolo:

Newcastle – West Ham 4:3 (6. a 77. Isak obě z pen. 83. a 90.+1 Barnes – 21. Antonio, 45.+10 Kudus, 48. Bowen), Bournemouth – Everton 2:1 (64. Solanke, 90.+1 vlastní Coleman – 88. Beto), Chelsea - Burnley 2:2 (44. z pen. a 78. Palmer – 48. Cullen, 81. O'Shea), Nottingham – Crystal Palace 1:1 (61. Wood – 11. Mateta), Sheffield United – Fulham 3:3 (58. a 69. Brereton Díaz, 68. McBurnie – 62. Palhinha, 85. De Cordova-Reid, 90.+3 Rodrigo Muniz), Tottenham – Luton 2:1 (51. vlastní Kaboré, 86. Son Hung-min – 3. Chong), Aston Villa - Wolverhampton 2:0 (36. Diaby, 65. Konsa), Brentford - Manchester United 1:1 (90.+8 Ajer - 90.+6 Mount).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články