Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

West Ham ukončil sérii Liverpoolu, Vydra obral Chelsea a vládci Manchesteru jsou Citizens

Neporazitelnost Liverpoolu v Premier League je minulostí. "Reds" totiž padli 2:3 na stadionu West Hamu, kterému zároveň přepustili třetí místo. V magnetu 11. kola se radovali hráči Manchesteru City. V městském derby zdolali domácí United 2:0 a posunuli se na druhé místo s tříbodovým odstupem za vedoucí Chelsea, která před vlastními příznivci nečekaně remizovala s Burnley 1:1. Jediný gól hostů vstřelil český reprezentant Matěj Vydra. Arsenal dál šplhá tabulkou.

Fotbalisté West Hamu po gólu v síti Liverpoolu
zdroj: PA autor: Zac Goodwin

West Ham vyhrál čtvrtý ligový duel v řadě. "Reds" naopak prohráli napříč všemi soutěžemi po 26 zápasech.

"Hammers" se dostali do vedení už ve 3. minutě, kdy si po rohovém kopu srazil míč do vlastní sítě brankář Alisson. Hosté vyrovnali těsně před přestávkou po precizně zahraném přímém kopu Alexandera-Arnolda. Londýnský celek ale znovu udeřil v 67. minutě, kdy se prosadil Fornals a vstřelil Liverpoolu třetí ligovou branku z posledních pěti vzájemných měření sil. O sedm minut později se prosadil hlavičkující Zouma a "Reds" v soutěži inkasovali dva góly z rohů poprvé od srpna 2017.

Svěřence trenéra Kloppa ještě vrátil do hry Origi, který vstřelil už devátý gól v lize coby střídající hráč, víc už ale šampioni z roku 2020 nestihli.

Kouč West Hamu Moyes oslavil první ligovou výhru proti Liverpoolu.

Zápas sledoval v hledišti vlastník pražské Sparty Daniel Křetínský, o němž se spekuluje jako o budoucím novém spolumajiteli londýnského klubu. Podle britských médií uvažuje český miliardář o koupi 27 procent akcií.

Extrémní převaha Chelsea vyzněla do ztracena

Chelsea vedla po Havertzově trefě z 33. minuty a v dalším průběhu měla i další šance k navýšení skóre. "Blues" soupeře přestříleli 25:5, gólmana Popea už ale nepřekonali, a tak přišel trest na druhé straně.

V 80. minutě vybídl Rodriguez ke skórování Vydru a ten zblízka završil souhru střídajících hráčů gólem. Český reprezentant se v lize trefil poprvé od dubnového duelu s Newcastlem. Burnley neprohrálo potřetí v řadě a je osmnácté, Chelsea má tříbodový náskok na Manchester City.

"Citizens" se ujali vedení už v 7. minutě, kdy si Bailly srazil ve skluzu do vlastní sítě Cancelův centr. United inkasovali na Old Trafford ve 14. soutěžním utkání v řadě, horší sérii měli jen v letech 1958-1959 (21 duelů).

Obhájci titulu v první půli dominovali a domácí držel ve hře jen famózní De Gea. Španělský brankář přesto krátce před pauzou inkasoval podruhé - po dalším Cancelově centru přes něj protlačil míč do sítě Silva.

Trenér "Red Devils" Solskjaer se na začátku druhé půle vrátil k rozestavení se čtyřmi obránci, jeho svěřenci si ale za celé střetnutí nevypracovali vážnější gólovou příležitost.

Manchesterské derby tak podeváté z posledních dvanácti případů ovládl venkovní tým, v lize "Citizens" zdolali svého rivala po dvou a půl letech.

Arsenal neprohrál poosmé v řadě

"Gunners" prodloužili v nejvyšší soutěži neporazitelnost na osm zápasů a zvítězili potřetí za sebou. Jedinou branku proti londýnskému rivalovi z Watfordu vstřelil v 56. minutě Emil Smith-Rowe. Jednadvacetiletý útočník se prosadil potřetí z posledních čtyř střetnutí, což před ním v jeho nebo nižším věku dokázali v Arsenalu jen Anelka, Reyes a Fábregas.

V první půli navíc rozhodčí neuznali branku Saky kvůli ofsajdu a později se neprosadil z pokutového kopu ani Aubameyang, který neproměnil za Arsenal už čtvrtou penaltu ze 13. Za "Hornets" nedohrál utkání slovenský záložník Juraj Kucka, který byl po dvou žlutých kartách vyloučen. Trenér domácích Mikel Arteta získal při 100. zápase v Arsenalu napříč všemi soutěžemi 54. výhru. Lepší byl před ním jen George Graham (56).

Norwich poprvé vyhrál

První výhru v sezoně si připsal Norwich, který uspěl v souboji nováčků na hřišti Brentfordu 2:1, vítěznou trefu zaznamenal z penalty Pukki. Poslední tým tabulky po utkání navzdory premiérovému triumfu odvolal trenéra Daniela Farkeho, jenž v klubu působil čtyři a půl roku. Norwich zůstává poslední o skóre za Newcastlem, který remizoval 1:1 v Brightonu.

"Magpies" prohrávali po proměněné Trossardově penaltě, vyrovnání ale zařídil v 66. minutě Hayden, jenž skóroval po 43 ligových zápasech. Domácí v závěru přestáli i kuriózní situaci, když po vyloučení brankáře Sáncheze musel nastavený čas dochytat stoper Dunk, žádnou práci ale neměl.

Newcastle nevyhrál v úvodních 11 kolech sezony poprvé v historii. V dalším zápase už bude usilovat o prolomení série zřejmě pod novým koučem Eddiem Howem, který byl na zápase přítomen v lóži Newcastlu po boku zástupců klubu a podle britských médií je na severovýchodě Anglie již domluvený na podmínkách angažmá.

Southampton prodloužil mizérii Aston Villy

"Saints" zdolali před vlastními příznivci 1:0 Aston Villu, která utrpěla pátou ligovou porážku v řadě. Jediný gól zápasu vstřelil už ve 3. minutě Armstrong, jenž v běhu napálil do sítě odražený míč zpoza vápna.

Pro čtyřiadvacetiletého útočníka to byl druhý gól od letního příchodu z druholigového Blackburnu.

Vedení Aston Villy se po další porážce rozhodlo propustit trenéra Deana Smithe, který byl u týmu od roku 2018. "Villans" aktuálně v tabulce patří patnácté místo a od sestupových příček je dělí pouhé dva body.

Conteho debut skončil remízou

Na lavičce Tottenhamu zažil ligovou premiéru trenér Conte, který nahradil v tomto týdnu odvolaného Esprita Santa. "Kohouti" sice nevystřelili proti Evertonu ani jednou na bránu, což se jim naposledy stalo v lize v sezoně 2003/04, přesto zabodovali po předchozích dvou porážkách a jsou s 16 body devátí. Jejich soupeř ukončil sérii tří proher a má stále o bod méně.

Cenný bod vybojovali proti Leicesteru fotbalisté Leedsu a tři je dělí od sestupových příček. V utkání vedli od 26. minuty po trefě Rafinhy, který vstřelil už počtvrté v sezoně úvodní gól zápasu. Hosté ale vyrovnali o dvě minuty později po trefě Barnese. Ve druhé půli nebyl Leicesteru uznán gól Lookmana kvůli ofsajdu.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:

Southampton - Aston Villa 1:0 (3. Armstrong), Manchester United - Manchester City 0:2 (7. vlastní Bailly, 45. Silva), Brentford - Norwich 1:2 (60. Henry - 6. Normann, 29. Pukki z pen.), Chelsea - Burnley 1:1 (33. Havertz - 80. Vydra), Crystal Palace - Wolverhampton 2:0 (61. Zaha, 78. Gallagher), Brighton - Newcastle 1:1 (24. Trossard z pen. - 66. Hayden), Arsenal - Watford 1:0 (56. Smith-Rowe), Everton - Tottenham 0:0, Leeds - Leicester 1:1 (26. Raphinha - 28. Barnes), West Ham United - Liverpool 3:2 (4. vlastní Alisson, 67. Fornals, 74. Zouma - 41. Alexander-Arnold, 83. Origi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články