Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

West Ham srazil Manchester United do kolen, šlágr na Anfieldu vítěze nepoznal

Po středečním debaklu 1:5 v Liverpoolu ve čtvrtfinále Ligového poháru se fotbalisté West Hamu radovali ze skalpu Manchesteru United, který v 18. kole anglické nejvyšší soutěže porazili 2:0. Doma uspěl také Tottenham, jenž udolal Everton 2:1 a v tabulce, kterou stále vede Arsenal, poskočil na čtvrtou pozici. Gunners totiž v očekávaném magnetu remizovali s druhým Liverpoolem v jeho aréně 1:1.

Jarrod Bowen z West Hamu po brance v síti Manchesteru United
zdroj: REUTERS

Arsenal se ujal vedení už ve 4. minutě po hlavičce stopera Gabriela. Brazilský reprezentant dal od svého příchodu do Anglie před třemi lety 11 ligových branek  za tu dobu nemá žádný jiný obránce v soutěži lepší bilanci. Po půlhodině ale srovnal Salah střelou na přední tyč. Egyptský kanonýr se na stadionu Anfield podílel už na 121 trefách (88 gólů, 33 asistencí) a překonal dosavadní klubový rekord Stevena Gerrarda.

Vzájemný zápas Reds s Gunners skončil nerozhodně podruhé za sebou. Klub z města Beatles proto ztrácí na lídra i nadále jeden bod, alespoň se však vrátil na druhé místo o skóre před Aston Villu.

Bowen a Kudus opět v záři reflektorů

Hammers dovedly k vítězství stejné ofenzivní opory jako před týdnem v ligovém souboji s Wolverhamptonem (3:0), všechny asistence si opět připsal záložník Paquetá a skórovali Bowen s Kudusem.

Brazilský reprezentant nejprve v 72. minutě chytrým lobem za obranu vyzval k úvodní brance Bowena, jenž 11. trefou v Premier League dorovnal druhého nejlepšího střelce sezony Salaha z Liverpoolu. O šest minut později vyslal Paquetá do brejku Kuduse a ten křižnou střelou podruhé překonal gólmana Onanu. Ghanský křídelník dal v posledních čtyřech soutěžních utkáních stejný počet branek.

Manchester United poprvé od listopadu 1992 nerozvlnil síť ve čtyřech soutěžních duelech v řadě. Hammers se posunuli na šesté místo v neúplné tabulce o dva body před osmé Red Devils.

V základní sestavě domácích opět nescházeli čeští reprezentanti Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem, oba odehráli celý zápas.

Série Evertonu skončila

Tottenham rozhodl dvěma brzkými góly –⁠ už v 18. minutě vedl po trefách Richarlisona a Son Hung-mina 2:0. Korejský útočník dal stejně jako Bowen 11. branku v ligové sezoně. V závěru už jen snížil Gomes. Tottenham oslavoval potřetí v řadě, Everton neuspěl po čtyřech výhrách.

Nottingham hrál v premiéře pod novým koučem Nunem už od 24. minuty po Bolyho vyloučení v oslabení. Přesto ho poslal do vedení Elanga a po obratu dokázal znovu vyrovnat v 74. minutě Wood. Bournemouth ale přece jen potvrdil výbornou formu z posledních týdnů, když Solanke ve třetí minutě nastavení dokonal hattrick.

Anglický útočník je s 12 brankami druhým nejlepším střelcem soutěže za Haalandem z Manchesteru City (14 branek). Bournemouth vyhrál popáté z posledních šesti utkání a je jedenáctý, Nottingham je sedmnáctý.

První žena v roli hlavní rozhodčí

Dařilo se nováčkům –⁠ shodně třetí vítězství v ročníku si připsaly Luton i Burnley. Přesto oba týmy zůstávají na sestupových pozicích. Luton zdolal na svém hřišti účastníka Ligy mistrů Newcastle, jediný gól dal v první půli hlavou po rohovém kopu Townsend.

Burnley překvapivě uspělo na hřišti Fulhamu, který v posledních dvou domácích zápasech deklasoval soupeře 5:0 a v úterý postoupil přes Everton do semifinále Ligového poháru. Duel měla na starost Rebecca Welchová, jež se stala první ženou, která v Premier League řídila zápas jako hlavní rozhodčí.

Anglická fotbalová liga – 18. kolo:

West Ham – Manchester United 2:0 (72. Bowen, 78. Kudus), Fulham –⁠ Burnley 0:2 (47. Odobert, 67. Berge), Luton –⁠ Newcastle 1:0 (26. Townsend), Nottingham –⁠ Bournemouth 2:3 (46. Elanga, 74. Wood –⁠ 50., 57. a 90.+3 Solanke), Tottenham –⁠ Everton 2:1 (9. Richarlison, 18. Son Hung-min –⁠ 82. Gomes), Liverpool  Arsenal 1:1 (29. Salah  4. Gabriel).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články