Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

West Ham skolil Tottenham a flirtuje s Ligou mistrů, Leicester je o skóre třetí za United

Skvělá sezona fotbalistů West Hamu pokračuje. "Hammers" v rámci 25. kola Premier League udolali Tottenham 2:1 a posunuli se před Chelsea, jež remizovala 1:1 v Southamptonu, na čtvrté místo. Manchester City vyhrál na stadionu Arsenalu 1:0 a vede tabulku s desetibodovým náskokem před Manchesterem United a Leicesterem. Ten, který uspěl ve Villa Parku, zatímco United porazili 3:1 Newcastle. Mizérii naopak nezastavil Liverpool  padl v derby s Evertonem 0:2, doma prohrál počtvrté za sebou a patří mu až šestá pozice.

Fotbalisté West Hamu se radují z gólu v Premier League
zdroj: PA autor: Kirsty Wigglesworth

Už v 5. minutě vybojoval Tomáš Souček míč v rohu hřiště, Jarrod Bowen následně odcentroval a před brankou nadvakrát prostřelil gólmana Michail Antonio. Anglický útočník dal 42. ligový gól za West Ham, ve všech případech se prosadil uvnitř pokutového území.

Souček následně chyběl svému týmu několik minut kvůli ošetření tržné rány nad okem. "Hammers" ale oslabení zvládli a sami opět udeřili i na začátku druhé půle. Ve 47. minutě skóroval po individuální akci Jesse Lingard, který dal třetí gól ve čtvrtém zápase.

V prvním vzájemném utkání v sezoně ztratil Tottenham třígólové vedení a naději na podobný zvrat mu dal v 64. minutě hlavou po rohovém kopu Lucas. "Spurs" měli po zbytek utkání velkou převahu a dvakrát trefil brankovou konstrukci, vyrovnat se jim ale nepovedlo.

Po páté porážce z posledních šesti duelů jsou svěřenci trenéra Josého Mourinha na devátém místě. Portugalský trenér získal během úvodních 50 ligových zápasů s Tottenhamem 81 bodů, což je jeho nejhorší bilance v kariéře.

Leicester se naladil před odvetou se Slavií, loupili i "Citizens"

Leicester rozhodl zápas ve Villa Parku dvěma brankami v rozmezí čtyř minut. Nejprve se po přihrávce Harveyho Barnese trefil James Maddison a následně se prosadil sám Barnes. Po změně stran snížil Betrand Traoré, ale "foxes" už vedení nepustili.

Sestava Leicesteru: Schmeichel - Pereira (76. Amartey), Evans, Söyöncü, Thomas - Tielemans (88. Choudhury), Ndidi - Castagne, Maddison (64. Mendy), Barnes - Vardy.

O vítězství Manchesteru City rozhodl na Emirates Stadium přesnou hlavičkou už ve 2. minutě Raheem Sterling. "Citizens" navíc vyrovnali vlastní rekord z roku 2017, kdy jako první anglický klub vyhráli 11 venkovních soutěžních zápasů v řadě.

Na druhém místě o skóre před Leicesterem zůstal Manchester United díky výhře nad Newcastlem. "Straky" držely s favoritem krok celý první poločas, ale po přestávce zlomili utkání Daniel James a proměněnou penaltou Bruno Fernandes. Portugalský záložník zaznamenal gól a asistenci už v sedmém zápase v sezoně, což je nejlepší bilance napříč pěti nejprestižnějšími evropskými ligami.

Everton se radoval poprvé od roku 2010

Evertonu vyšel na Anfield Road dokonale začátek. James Rodríguez už ve 3. minutě přihrávkou za obranu vyslal do šance Richarlisona a ten překonal spoluhráče z brazilské reprezentace brankáře Alissona.

Jeho protějšek Jordan Pickford poté předvedl několik výborných zákroků, když vychytal Jordana Hendersona, Sadia Maného nebo Mohameda Salaha. Pojistku hostů přidal v 83. minutě náhradník Gylfi Sigurdsson proměněnou penaltou.

"Hodně těžko se to kouše. Dostali jsme rychlý gól, který byl úplně zbytečný. Musíme lépe bránit. V prvním poločase potrestali jednu naši chybu. Vytvořili jsme si šance, víc ve druhé půli, ale neproměnili je," řekl trenér "Reds" Jürgen Klopp pro BBC Sport.

Sedmý Everton zdolal Liverpool poprvé od roku 2010 a po 23 soutěžních duelech. "Bylo těžké sem dlouho jezdit, zklamat sebe a především modrou stranu města. Je vám líto fanoušků, že musí po porážkách poslouchat dokola ta samá klišé," uvedl kapitán Séamus Coleman.

"Děkuji kouči (Carlu Ancelottimu) za nastavenou taktiku, hráči odvedli neskutečnou práci proti úřadujícím šampionům. Jsme nadšení. Tohle vítězství je pro všechny fanoušky Evertonu, kteří v posledních letech trpěli," dodal irský krajní obránce.

Vítězná série Chelsea pod Tuchelem skončila

Southampton poslal do vedení po půl hodině hry z ojedinělé akce Takumi Minamino. Chelsea vyšel vstup do druhého poločasu a v 54. minutě vyrovnal Mason Mount z pokutového kopu.

Hosté víc drželi míč, ale velké šance si nevytvořili. V 71. minutě londýnské mužstvo zachránilo břevno po hlavičce Jannika Vestergaarda. "Saints" bodovali po šesti ligových porážkách a jsou třináctí. "Blues" v Premier League nevyhráli po čtyřech zápasech.

Wolverhampton rozhodl o třech bodech v 64. minutě. Útočník Adama Traoré vypálil zpoza vápna do břevna, míč se ale od zad brankáře Illana Mesliera odrazil do sítě. V 78. minutě se hosté radovali z vyrovnání, kvůli ofsajdu ale jejich gól neplatil.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:

Wolverhampton - Leeds 1:0 (64. vlastní Meslier), Southampton - Chelsea 1:1 (33. Minamino - 54. Mount z pen.), Burnley - West Bromwich 0:0, Liverpool - Everton 0:2 (3. Richarlison, 83. Sigurdsson z pen.), Fulham - Sheffield United 1:0 (61. Lookman), West Ham United - Tottenham 2:1 (5. Antonio, 47. Lingard - 64. Lucas), Aston Villa - Leicester 1:2 (48. Traoré - 19. Maddison, 23. Barnes), Arsenal - Manchester City 0:1 (2. Sterling), Manchester United - Newcastle 3:1 (30. Rashford, 57. James, 75. Fernandes z pen. - 36. Saint-Maximin), Brighton - Crystal Palace 1:2 (55. Veltman - 28. Mateta, 90.+5 Benteke).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články