Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

West Ham schytal výprask v Selhurst Parku a kouše další zklamání, Liverpool dotáhl Arsenal

Po čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy od Leverkusenu museli fotbalisté West Hamu strávit další hořký výsledek. Ve 34. kole anglické ligy totiž prohráli 2:5 v londýnském derby v aréně Crystalu Palace. Naopak Liverpool si po opuštění Evropské ligy spravil chuť. Na stadionu Fulhamu vyhrál 3:1 a bodově se dotáhl na vedoucí Arsenal.

Michael Olise z Crystalu Palace střílí gól do sítě West Hamu
zdroj: REUTERS

Signál k důležitému úspěchu hostů dal parádním přímým kopem Alexander-Arnold, a i když Fulham dokázal vyrovnat, Nizozemec Gravenberch a Portugalec Diogo Jota po změně stran zajistili triumf celku z města Beatles.

Crystal Palace před týdnem vyloupil Anfield a na vítězné vlně pokračoval ve velkém stylu. West Ham má sice problémy v obraně, od začátku ledna neudržel třináctkrát za sebou čisté konto, ale takový začátek dlouho nezažil. Ve 20. minutě prohrával už 0:3.

Vrcholem trápení byl vlastní gól Itala Emersona po nedorozumění s brankářem. Další dva góly přidal Francouz Mateta, mezitím stačil český reprezentant Tomáš Souček hlavičkou připravit trefu pro Jamajčana Antonia, a prohru v závěru zmírnila vlastní branka domácího Hendersona.

Souček v koncovce první půle dostal žlutou kartu za nesportovní chování a do druhého dějství už ho trenér Moyes nepustil. Jeho spoluhráč Vladimír Coufal na hřišti zůstal až do konce. Hammers se po druhé prohře za sebou návrat do pohárové Evropy hodně komplikuje.

Aston Villa se veze na úspěšné vlně

Villans po úspěchu ve čtvrteční penaltové loterii v Konferenční lize v Lille budou jako jediní hájit čest kolébky fotbalu v Evropě. A po nedělní výhře nad Bournemouthem 3:1 mohou na čtvrtém místě dál pomýšlet na to, že v příštím ročníku budou v Lize mistrů. Zápas se přitom pro ně nevyvíjel dobře. Solanke vstřelil z penalty 18. ligový gól, ale Rogers těsně před přestávkou vyrovnal a po změně stran připravil Watkins další dvě branky.

Everton v záchranářské bitvě porazil Nottingham 2:0 a nejbližšímu soupeři těsně nad pásmem sestupu se vzdálil na čtyři body. Oběma celkům by se bezesporu dýchalo lépe, kdyby nepřišly o body kvůli porušení finančních pravidel. Forest ztratil čtyři, Toffies osm.

Po pondělním debaklu 0:6 od Chelsea se ale liverpoolský klub oklepal a připsal si vítězství. Skóre otevřel senegalský záložník Gueye, pojistku přidal v závěru McNeill a domácí několika skvělými zákroky podržel reprezentační gólman Pickford. Další gól nepadl ani během nastavení, které se kvůli ošetřování domácího Beta protáhlo na sedmnáct minut. Portugalský útočník po srážce s protihráčem opustil trávník na nosítkách a s kyslíkovou maskou.

Anglická fotbalová liga – 34. kolo:

Everton – Nottingham 2:0 (29. Gueye, 76. McNeil), Aston Villa – Bournemouth 3:1 (45.+1 Rogers, 57. Diaby, 78. Bailey – 30. Solanke z pen.), Crystal Palace – West Ham 5:2 (32. a 64. Mateta, 7. Olise, 16. Eze, 20. vlastní Emerson – 40. Antonio, 89. vlastní Mitchell),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články