Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

West Ham padl s nováčkem, Chelsea v závěru trestala vyloučení

Poměrně nečekanou ztrátu utrpěl West Ham, který prohrál s nováčkem Brentfordem 1:2. Drama se šťastným koncem sledovali fanoušci na Stamford Bridge. Chelsea totiž v 84. minutě gólem Tima Wernera odskočila srdnatě vzdorujícímu Southamptonu, který nakonec porazila 3:1. Druhou domácí ztrátu v řadě naopak zapsal Manchester United, jenž remizoval 1:1 s Evertonem. Remízu si připsal i Manchester City, jehož zápas proti Liverpoolu skončil 2:2.

Fotbalisté Chelsea oslavují gól v Premier League
zdroj: imago sportfotodienst autor: Darren Woolley

První poločas šlágru 7. kola Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City branku nenabídl, ukázal však nedostatky v defenzivní hře domácích. Hlavně souboje mezi Philem Fodenem a Jamesem Milnerem často vyznívaly ve prospěch hostujícího záložníka.

Právě Foden se dostal do první velké šance zápasu. Po individuální akci a výborné nahrávce Bernarda Silvy se anglický mladík zjevil sám před Alissonem Beckerem, brazilský brankář si však s jeho zakončením poradil a udržel Reds ve hře o tři body.

Do druhé půle vstoupili domácí aktivněji a po rychlém přechodu do útoku se v 59. minutě dostali do vedení. Salah potáhl balon, našel nabíhajícího Sadia Maného a senegalský útočník vstřelil svůj 99. gól v Premier League.

Hosté srovnali o v 69. minutě zásluhou Fodena. Aktivní anglický křídelník využil výborné práce Gabriela Jesuse na pravém křídle, odpoutal se od Milnera a střelou na zadní tyč srovnal stav. Liverpool znovu poslal do vedení Salah, ale v 81. minutě stanovil konečné skóre Kevin de Bruyne. Liverpool po sedmi kolech drží druhou pozici o bod za vedoucí Chelsea, City mají o bod méně a jsou třetí.

West Ham padl proti Brentfordu

Brentford otevřel skóre ve 20. minutě zásluhou Mbeuma. West Ham si hlavně ve druhém poločase vytvořil velký tlak, ze kterého v 80. minutě vyrovnal Bowen střelou po hlavičkovém souboji Součka. Těsně před koncem rozhodl Wissa. Jeho tým ani napočtvrté v Premier League venku neprohrál a je sedmý. West Hamu patří devátá příčka.

Tottenham doma zdolal Aston Villu 2:1 a přerušil sérii tří ligových porážek, během níž pokaždé třikrát inkasoval. Spurs poslal do vedení ve 27. minutě Höjbjerg, hosté odpověděli Watkinsonovým gólem v 67. minutě, ale krátce nato Tottenhamu zařídil vítězství vlastní brankou Targett.

Leicester na stadionu Crystal Palace ztratil dvoubrankový poločasový náskok a remizoval 2:2. "Lišky" nevyhrály ve čtvrtém kole po sobě.

Chelsea si došla za výhrou

Chelsea se dostala do vedení už v 9. minutě, když se po standardní situaci prosadil obránce Trevoh Chalobah. Před poločasovou pauzou přidal druhou branku londýnského celku Timo Werner, ale jeho trefa kvůli útočnému faulu Césara Azpilicuety neplatila. Na druhé straně naopak srovnal z pokutového kopu James Ward-Prowse.

Právě kapitán Southamptonu však svému týmu v 77. minutě zkomplikoval závěr zápasu. Po tvrdém skluzu na střídajícího Jorginha totiž uviděl červenou kartu. "Blues" početní výhodu využili brankami Wernera a Bena Chilwella.

Český reprezentant Matěj Vydra dostal příležitost v základní sestavě Burnley, ale po zásahu do hlavy musel v 35. minutě opustit hřiště. Jeho tým na domácím hřišti remizoval s Norwichem 0:0, nováček získal první bod v sezoně.

První vítězství v sezoně uhrál Leeds, který brankou Diega Llorenteho zdolal nováčka z Watfordu 1:0. Tři body bral také Wolverhampton, jenž zdolal Newcastle 2:1.

"Red Devils" doma opět ztratili, střídající Ronaldo se neprosadil

United nastoupili do utkání bez hvězd Cristina Ronalda a Paula Pogby. Oba ofenzivní hráči zůstali na lavičce náhradníků. Svěřenci trenéra Ole Gunnara Solskjaera mohli jít přesto v prvním poločase několikrát do vedení. Velkou šanci měl především v 21. minutě Edinson Cavani, jehož hlavičku pohotově vyrazil brankář Jordan Pickford. Na druhé straně se zase blýskl gólman David de Gea proti šanci Demaraie Graye.

Skóre utkání otevřel ve 43. minutě Martial, který využil přesného pasu Bruna Fernandese. Pětadvacetiletý útočník se prosadil proti Evertonu popáté v kariéře.

Krátce před hodinou hry se dostal na hřiště také Ronaldo, jenž vystřídal Cavaniho. Portugalský útočník však tentokrát vyšel střelecky na prázdno a naopak udeřil Everton. Po nepovedeném rohovém kopu United vyrovnal z rychlého brejku Townsend. Anglický záložník se trefil ve třetím zápase po sobě.

Čtyři minuty před koncem mohlo být pro domácí ještě hůř, když skóroval Yerri Mina, jeho branku však rozhodčí po konzultaci s videem neuznal kvůli ofsajdu.

Arsenal se s Brightonem podělil o body

Arsenal remizoval s Brightonem 0:0 a bodoval počtvrté v řadě. V domácím týmu byl nejblíže gólu Lewis Dunk, který z dorážky překopl poloodkrytou branku. V jediné slibné šanci Arsenalu neuspěl v přečíslení dva na jednoho zakončující Emile Smith Rowe.

"Kanonýři" v neúplné tabulce ztrácí z devátého místa šest bodů na vedoucí Chelsea a po nevydařeném startu se přibližují pohárovým pozicím, Brighton se posunul na pátou příčku.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:

Manchester United - Everton 1:1 (43. Martial - 65. Townsend), Burnley - Norwich 0:0, Chelsea - Southampton 3:1 (9. T. Chalobah, 84. Werner, 89. Chilwell - 61. Ward-Prowse z pen.), Leeds - Watford 1:0 (18. D. Llorent), Wolverhampton - Newcastle 2:1 (20. a 58. Hwang Hi-čchan - 41. Hendrick), Brighton - Arsenal 0:0, Crystal Palace - Leicester 2:2 (61. Olise, 72. Schlupp - 31. Iheanacho, 37. Vardy), Tottenham - Aston Villa 2:1 (27. Höjbjerg, 71. Lucas Moura - 67. Watkins), West Ham United - Brentford 1:2 (80. Bowen - 20. Mbeumo, 90.+4 Wissa), Liverpool - Manchester City 2:2 (59. Mané, 76. M. Salah - 69. Foden, 81. De Bruyne)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články