Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

West Ham drží místo pro LM, ale Souček varuje: Musíme změnit myšlení, už nehrajeme o záchranu

Nervózní utkání, kdy jeho tým hájil do posledních minut tři body, nezažil letos poprvé. Fotbalista Tomáš Souček si přeje, aby West Ham v dobře rozehraných zápasech nepolevoval a nebyl příliš pasivní. Londýnský tým se sice po nedělní výhře nad Leicesterem 3:2 vrátil na čtvrté místo v tabulce, podruhé za sebou však málem ztratil vedení 3:0.

Tomáš Souček v utkání s Leicesterem
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

"Je skvělé, že jsme brali další body, ale musíme hrát celých 90 minut, a ne jen 60 nebo 70," řekl Souček.

S kolísavou výkonností se přitom londýnský tým potýkal potřetí v řadě. Nejprve takto v březnu ztratil výhru proti Arsenalu, kdy si sice za 32 minut vypracoval tříbrankový náskok, ale nakonec jen remizoval 3:3. Podobné drama zopakoval proti Wolverhamptonu a následně i Leicesteru. V posledních dvou případech sice už obstál a zvítězil 3:2, přesto si Souček přál, aby k podobným výpadkům nedocházelo.

"Myslím, že tohle naše myšlení pramení ještě z minulé sezony, kdy jsme bojovali o záchranu a přesně takto hráli," uvedl s devíti brankami nejlepší střelec týmu. Připomněl loňský zápas s Chelsea, v němž přispěl gólem k výhře 3:2. "Zatáhli jsme se do obrany, abychom výhru neztratili. Tenhle styl je ale nebezpečný. Mnohem lepší je, když hrajeme stejně jako na začátku, soupeře napadáme a chceme držet míč. V tomhle se musíme změnit," míní bývalý záložník Slavie.

Sestřih utkání West Ham - Leicester:

Český reprezentant věří, že navzdory dalšímu zranění Aarona Cresswella nebo Marka Nobla má West Ham na to, aby bojoval o evropské poháry. "Kladiváři" vyhráli 10 z posledních 15 ligových zápasů a do konce sezony zbývá sedm kol. "V týmu je skvělá atmosféra a je to vidět i v tabulce. Musíme v tom pokračovat. Je pravda, že jsme ztratili nějaké hráče kvůli zranění, ale věřím, že v našem týmu není jen 10, 11, nebo 12, ale klidně i víc než 20 dobrých hráčů. Všichni jsme jeden tým," řekl Souček.

Další zápas svěřenci Davida Moyese odehrají v sobotu na hřišti Newcastlu. Ten sice bojuje o záchranu a patří mu 17. místo, v posledních dvou duelech však získal čtyři body. "Je pravda, že tam díky poslední výhře pojedeme sebevědomější, ale bude to další bitva. Do konce sezony ještě zbývá dost zápasů a musíme v Newcastlu předvést maximum. Věřím, že jsme dost silní na to, abychom zvítězili a zůstali dál v tabulce takhle vysoko," dodal dvojnásobný český Fotbalista roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články