Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

West Ham dobyl stadion Tottenhamu, Trippier potopil Newcastle v Goodison Parku

Přestože v poločase prohrávali a byli konstantně pod drtivým tlakem Tottenhamu, odvezli si fotbalisté West Hamu z arény londýnských rivalů vítězství 2:1. Brankami se pod nečekaný obrat podepsali Jarrod Bowen a James Ward-Prowse, kteří po změně stran zareagovali na úvodní trefu Cristiana Romera. Ve druhé čtvrteční dohrávce 15. kola Premier League zdolal Everton 3:0 Newcastle i díky dvěma "hrubkám" stěžejního obránce hostů Kierana Trippiera.

Jarrod Bowen z West Hamu se raduje z gólu v síti Tottenhamu
zdroj: REUTERS

Spurs byli v první půli jednoznačně lepší a v 11. minutě se zásluhou Romera dostali do vedení. Krátce před přestávkou si navíc málem vstřelil hostující kapitán Zouma vlastní gól, ale jeho obranný zásah zastavila tyč.

V 52. minutě i proto West Ham vyrovnal, když se k Bowenovi šťastně odrazil míč po střele Kuduse. Bowen se stal třetím hráčem v historii PL, který skóroval v sedmi venkovních zápasech za sebou. Před ním to dokázali Robin van Persie (9) a Sergio Agüero (7).

Rozhodující branku vstřelil v 72. minutě Ward-Prowse po zmatku v domácí obraně, který způsobil nepochopitelnou malou domů Udogie. Ward-Prowse nejprve napálil tyč a poté si svou střelu sám dorazil.

Čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal odehráli za vítěze celé utkání. Hammers si pojistili deváté místo a ztrácí tři body na svého čtvrtečního soupeře, který je pátý. Tottenham prohrál čtvrtý z posledních pěti duelů, v nichž získal jen bod.

Everton opustil sestupové pásmo

Everton deklasoval Newcastle a opustil sestupové pásmo, do něhož klesl v listopadu po odpočtu 10 bodů za porušení finančních pravidel. Magpies, kterým schází 12 hráčů kvůli zraněním, zůstali v tabulce sedmí.

Toffies rozhodli o cenném vítězství nad účastníkem Ligy mistrů díky gólům v závěrečné čtvrthodině. Liverpoolský tým využil chyb anglického reprezentačního obránce Trippiera, jenž na pravé straně dvakrát přišel o míč, což potrestali McNeil a Doucouré. Triumf domácích pečetil v šesté nastavené minutě prvním gólem v PL portugalský útočník Beto.

Newcastle tak v této sezoně prohrál už pět zápasů, stejně jako v celém minulém ročníku, kdy skončil čtvrtý. Everton se po třetím skalpu soupeře ze čtyř posledních utkání posunul na 17. místo bod nad sestupové pásmo, v němž figurují nováčci Luton, Burnley a Sheffield.

Anglická fotbalová liga – 15. kolo:

Everton – Newcastle 3:0 (79. McNeil, 86. Doucouré, 90.+6 Beto), Tottenham – West Ham 1:2 (11. Romero – 52. Bowen, 74. Ward-Prowse).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články