Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Wenger: Za Mourinha je mi trapně

Londýn - Slovní přestřelka manažerů Arsenalu a Chelsea neskončila ani po tomto víkendu. Poté, co José Mourinho označil Arséna Wengera za "odborníka na neúspěch", odpověděl francouzský kouč tím, že nechce komentovat "hloupé a nezdvořilé poznámky" a že podobná vyjádření jsou trapnější pro Chelsea než pro něj.

Arséne Wenger
zdroj: DPA autor: Oliver Weiken

Celý spor začal v pátek. Wenger odpovídal na otázku, proč někteří trenéři (byl tím myšlen především kouč Chelsea) nechtějí své týmy označovat za favority na titul. "Je to strach z neúspěchu," řekl Francouz. "Pokud řeknete, že nejste mezi favority a neusilujete o titul, nemůžete jej prohrát. To je celé."

"Víte co, je to odborník na neúspěch," reagoval o několik hodin později Mourinho na Wengera. "Kdybych já osm let nevyhrál trofej, šel bych pryč a už bych se do Londýna nevracel," doplnil Mourinho s narážkou na fakt, že Wenger od roku 2005, odkdy se musel potýkat s finančními restrikcemi kvůli výstavbě nového stadionu a příchodu miliardářů, jako je vlastník Chelsea Roman Abramovič, s týmem nezískal trofej.

Po vítězném utkání s Liverpoolem tak byl Wenger dotázán, co o Mourinhových komentářích soudí on sám. "Vůbec jsem o něm konkrétně na té tiskové konferenci nemluvil a nezačnu s tím ani teď. Jen si myslím, že je to větší ostuda pro Chelsea než pro mě. Upřímně, je mi za něj trapně," odpověděl francouzský trenér, jehož tým postoupil do čtvrtfinále FA Cupu, kde se střetne s Evertonem. Chelsea ze soutěže vypadla o den dříve na hřišti Manchesteru City.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články