Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Wenger: Výhra proti City nám pomůže do zbylých pěti měsíců

Londýn – Velkou spokojeností zářil po nedělní výhře nad Manchesterem City trenér Arsenalu Arséne Wenger. Podle zkušeného manažera jeho svěřenci odpověděli kritikům, kteří zpochybňovali obranu londýnského týmu a jeho schopnost vyhrávat velké venkovní zápasy. Triumf na stadionu úřadujícího anglického mistra prý "Kanonýrům" výrazně posílí sebevědomí.

Trenér Arsenalu Arséne Wenger si potřásá rukou s Manuelem Pellegrinim z Manchesteru City
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Mike Egerton

"Mám velkou radost, protože naše defenziva byla hodně zpochybňována," řekl Wenger po utkání. "Konečně jsme vyhráli velký venkovní zápas. Určitě nám to zvýší sebedůvěru do následujících rozhodujících pěti měsíců," přidal francouzský kouč.

Arsenal v minulé sezoně prohrál na hřišti City 3:6, nyní však jeho obrana v čele se stopery Perem Mertesackerem a Laurentem Koscielnym obstála a posedmé v tomto ligovém ročníku neinkasovala.

"Lidé bývají velmi rychlí ve svých úsudcích a zapomínají, kolik jsme měli dlouhodobě zraněných obránců. Spolupráce stoperů funguje, ale nějakou dobu trvá, než se vrátí na potřebnou úroveň. Odehrát takové utkání s čistým kontem je důležité," podotkl pětašedesátiletý Wenger.

Hodně chválil španělského záložníka Santiho Cazorlu, jenž v prvním poločase proměnil penaltu a po změně stran připravil druhý gól pro Oliviera Girouda. "Santi už nějakou dobu hraje výborně, ale tentokrát byl pro nás klíčový. Ukazuje, jak je důležité mít ve středu hřiště obounohého fotbalistu. Vášnivě miluje fotbal," konstatoval Wenger, který v 66. minutě poslal na hřiště reprezentačního kapitána Tomáše Rosického.    

Pátý Arsenal v tabulce ztrácí bod na čtvrtou pozici, která zajišťuje start v předkole Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články