Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Wenger prodloužil smlouvu v Arsenalu o další dva roky, přání fanoušků zůstalo nevyslyšeno

Londýn - Arséne Wenger se skutečně dohodl s vedením Arsenalu na nové dvouleté smlouvě. Informaci prezentovala BBC už 30. května, nyní došlo k oficiálnímu potvrzení. Sedmašedesátiletý Francouz zůstává na lavičce londýnského klubu i přes protesty výrazné části fanoušků Arsenalu.

Arséne Wenger
zdroj: Reuters autor: DARREN STAPLES

"Miluji tento klub a těším se na budoucnost s optimismem a nadšením. Chceme navázat na to, co se nám dařilo, a být všude silnější. Máme kvalitní tým, a když ho trochu posílíme, můžeme být ještě úspěšnější," řekl Wenger.

Wenger vede Arsenal Londýn, kde působí i český brankář Petr Čech, už od roku 1996. V této sezoně jeho svěřenci poprvé skončili mimo nejlepší čtyřku tabulky na pátém místě a v příštím ročníku si zahrají pouze Evropskou ligu. V sobotu ale "Kanonýři" získali Anglický pohár, když ve finále zdolali ligové šampiony z Chelsea 2:1.

V poslední době byl Wenger pod palbou kritiky části fanoušků, kteří požadovali trenérův odchod a vedle transparentů při zápasech zorganizovali i několik protestních akcí. Také proto francouzský kouč dlouho zvažoval, zda bude v klubu pokračovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Arséne Wenger podepsal novou smlouvu s Arsenalem na další dva roky

"Našim cílem je vyhrát Premier League a další významné evropské trofeje. Nepřestaneme, dokud se nám to nepodaří. Arséne je nejlepší osobou, která nám k tomu může pomoci," uvedl majoritní vlastník Arsenalu Američan Stan Kroenke, který údajně poskytne Wengerovi zhruba 100 milionů liber na letní posily.

Arsenal čeká na čtrnáctý anglický titul už od roku 2004 a dlouhodobě se trápí také v Lize mistrů. Letos skončil už v osmifinále, navíc po dvou debaklech 1:5 od Bayernu Mnichov. Wenger získal s Arsenalem 16 trofejí. Třikrát vyhrál Premier League, sedmkrát Anglický pohár a šestkrát anglický Superpohár. Rodák ze Štrasburku na začátku trenérské kariéry vedl Nancy, Monako a Nagoju.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články