Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Wenger: Příští sezonu budu nadále trénovat, ať už v Arsenalu nebo jinde

Londýn – Nejistotu ohledně své trenérské budoucnosti do jisté míry ukončil Arséne Wenger. Trenér Arsenalu čelí velkému tlaku po další drtivé porážce v osmifinále Ligy mistrů a neschopnosti vyhrát titul v Premier League. Sedmašedesátiletý francouzský kouč ale prohlásil, že kariéru neukončí a bude trénovat i příští sezonu, ať už v Arsenalu nebo v jiném prostředí.

Arséne Wenger
zdroj: Reuters autor: Michael Dalder

Arséne Wenger letos poprvé naznačil, kam by se mohla ubírat jeho budoucnost. Francouzský trenér čelí velkému tlaku, když od roku 2004 nevyhrál s Arsenalem titul a jeho tým znovu zkolaboval v osmifinále Ligy mistrů.

Stále navíc není jasno ohledně dalšího působení největších klubových hvězd. Alexis Sánchez stále neprodloužil kontrakt, stejně jako jeho spoluhráč Mesut Özil, který podpis nové smlouvy podmínil tím, že bude jasno o Wengerově dalším angažmá.

Wenger čelil novinářům poprvé od tříminutové tiskové konference po porážce na hřišti Bayernu. A stejně jako v minulosti dokázal i nyní najít novou motivaci do budoucna. "Ať už se stane cokoliv, budu příští sezonu trénovat. To je naprosto jasné. Jestli to bude tady nebo někde jinde, to si nejsem jistý," odpověděl francouzský kouč na otázku, zdali se chystá odejít do trenérského důchodu.

Podle zpráv renomovaných reportérů z BBC, Daily Mirror či Telegraphu, kteří se dlouhodobě věnují Arsenalu, leží Wengerovi na stole návrh na novou dvouletou smlouvu v hodnotě 8 milionů liber na rok a je pouze na trenérovi, zda ji podepíše, nebo ne.

Před zápasem s Bayernem Wenger prohlásil, že o svém rozhodnutí veřejnost obeznámí nejspíš v březnu nebo dubnu. "Nevím, jak se rozhodnu. Jestli jsem řekl březen nebo duben, je to proto, že nevím," prohlásil Wenger v pátek.

"Ale i kdybych odešel, Arsenal v budoucnosti nevyhraje každý zápas. To je součást hry, musíte to akceptovat," upozornil Wenger, který zároveň vyvrátil zprávy, že v kabině po utkání proběhla velká hádka. "Ne. V kabině neproběhl žádný incident až na to, že tam byl obrovský smutek a zklamání."

Kritika se snáší také na Mesuta Özila, který v posledních týdnech nevykazuje příliš dobrou formu. "Kritika je normální, když hráč hraje špatně. Ale Mesut cítí, že lidé se nesoustředí na jeho výkony, ale používají ho jako obětního beránka, když má tým špatné výsledky," hájí svého svěřence Özilův agent Erkut Sogut.

"Mesut je klubu zavázaný. Není žádných pochyb, že bude předvádět sto procent s naprostým profesionalismem, dokud hraje za Arsenal. Na tom se nic nezmění," prohlásil dále Sogut. "Omlouvá se fanouškům a je mu líto, že on i jeho spoluhráči nedokázali pro příznivce v Mnichově vybojovat lepší výsledek."

Zdroj
ČT sport, BBC, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články