Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Wenger navzdory špatnému úvodu sezony z Arsenalu neodejde

Londýn - Fotbalisté Arsenalu s českým záložníkem Tomášem Rosickým neprožívají nejlepší vstup do sezony. Přišli o kapitána Ceska Fábregase, který odešel do Barcelony, po jedenácti letech poprvé prohráli doma s Liverpoolem a po úvodních dvou zápasech anglické ligy mají na kontě jeden bod, nula vstřelených branek a dvě červené karty. Trenér Arséne Wenger však navzdory vzrůstající kritice chce zůstat u týmu a odmítá odstoupit.

Trenér Asenalu Arséne Wenger
zdroj: EPA autor: Mario Cruz

"To je bez šance, neodejdu. Přemýšlím nad jedinou věcí a to je, že pro klub udělám všechno, co je v mých silách," uvedl francouzský kouč. "Mrzí nás, že jsme prohráli, ale pořád jsme na začátku sezony," dodal kouč, který kromě Fábregase může navíc přijít o další oporu. Francouzský záložník Samir Nasri je blízko odchodu do Manchesteru City.

"Necítím se pod nějakým extra tlakem. Jsme v situaci, kdy je každá prohra považována za ostudu a katastrofu. Skutečnost je ale taková, že výsledek k nám byl trochu krutý a zápas rozhodlo vyloučení," připomněl Wenger sobotní duel s Liverpoolem, který Arsenal po červené kartě Emmanuela Frimponga prohrál 0:2.

Arséne Wenger
zdroj: AP

"Stal se obětí vlastní nezkušenosti. Druhou žlutou si zasloužil a neměl se do toho zákroku vůbec pouštět," uvedl Wenger, kterého nyní čeká náročných deset dní. Ve středu bude Arsenal bránit vedení 1:0 v odvetě 4. předkola Ligy mistrů v Udine, v neděli se pak utká s obhájcem titulu Manchesterem United. "Bude to klíčové období. Hlavně středeční zápas, který je pro nás veledůležitý," uvedl kouč.

Arsenal se bude muset v Udine nejspíš obejít bez obránce Laurenta Koscielného, který má potíže se zády. Zápas s Liverpoolem kvůli zranění třísel vynechal také kapitán české reprezentace Rosický. Na marodce londýnského klubu jsou navíc záložníci Jack Wilshere, Abou Diaby a obránci Kieran Gibbs s Johanem Djourouem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články