Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Wenger: Je těžké nebýt spokojený, ale nesmíme se nechat unést

Londýn - Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger byl po drtivé výhře 6:0 nad Ludogorcem Razgrad ve skupině Ligy mistrů spokojený, ale připustil, že v prvním poločase hráli hosté výborně. Francouzský kouč vedle autora hattricku Mesuta Özila chválil také brankáře Davida Ospinu, který v tomto ročníku elitní soutěže dostal i potřetí přednost před Petrem Čechem.

Arséne Wenger
zdroj: Reuters autor: Hannah McKay

"Je těžké nebýt spokojený. Dali jsme spoustu gólů a udrželi čisté konto, ale Ludogorec byl v první půli impozantní," řekl po středečním duelu Wenger.

"Vypadalo to na těžký zápas, protože na malém prostoru předváděli dobrou techniku a byli rychlí v protiútocích. Dvakrát nás dostali do problémů a Ospina nás zachránil důležitými zákroky," doplnil šestašedesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Ludogorec Razgrad

Domácím zařídili poločasové vedení 2:0 Alexis Sánchez a Theo Walcott, po změně stran si Özil připsal hattrick a do sítě bulharského přemožitele Plzně z play-off LM se jednou trefil i Alex Oxlade-Chamberlain.

Londýnský tým tak má nakročeno k postupu ze skupiny A, které společně s Paris St. Germain kraluje se sedmi body. "Ve druhém poločase jsme zcela převzali kontrolu nad zápasem. Soupeř se trochu trápil fyzicky, protože v první půli nechal na hřišti mnoho sil. Mohli jsme dát ještě víc branek," konstatoval Wenger.

Arsenal potvrdil současnou výbornou formu. Druhý celek anglické ligy prodloužil vítěznou sérii na sedm soutěžních utkání. "Když vyhráváte zápas za zápasem, tak máte vysoké sebevědomí. Dokážeme teď vytěžit víc ze svých šancí, finální míče jsou lepší a dáváme spoustu gólů. Nesmíme se však nechat unést, musíme zůstat ostražití," prohlásil Wenger.

Má radost, že se z německého elitního nahrávače Özila stává i střelec. V této sezoně se prosadil už šestkrát. "V poslední době dostal chuť na góly. Dříve si rád jenom chodil pro míče a rozdával je, ale my po něm chceme, aby byl nahrávačem i střelcem. Asi se to u něj pomalu začíná vyvažovat," řekl kouč Arsenalu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články