Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Weiss skončil ve Slovanu Bratislava

Bratislava - Bývalý trenér slovenské reprezentace Vladimír Weiss skončil v týmu Slovanu Bratislava po pouhých třech odehraných zápasech slovenské ligy. V nich však zvítězil jen jednou, navíc vypadl ve 2. předkole s maďarským Videotonem. Svou rezignaci oznámil po šlágru se Žilinou, ve kterém jeho tým remizoval 1:1. 

Vladimír Weiss
zdroj: EPA

Vladimír Weiss před rokem nahradil Karla Jarolíma a do klubu nedlouho poté přivedl i Čecha Jiřího Kladrubského. Weiss sice v první polovině července s klubem podepsal novou roční smlouvu, ale minulý týden jeho svěřenci vypadli v 2. předkole Evropské ligy s maďarským Videotonem. Během tří kol domácí soutěže pak zvítězili pouze jednou.

"Zápas se Žilinou byl mým posledním na lavičce Slovanu. Končím jako trenér. Chtěl jsem dát Slovanu víc, než jaké jsou výsledky. Mrzí mě to, stále jsem přesvědčený, že mužstvo je dobré. Asi jsem chtěl od hráčů víc, než na co mají, stejně tak od klubu," uvedl Weiss.

Senica, vedená českým koučem Zdeňkem Psotkou, poprvé bodovala a díky vítězství 2:1 nad Košicemi opustila poslední místo v tabulce. Vítězný gól vstřelil český záložník Jaroslav Diviš. Senica si spravila chuť po čtvrtečním vyřazení od kyperského APOELu Nikósie v 2. předkole Evropské ligy a přerušila sérii čtyř soutěžních porážek.

Ani dnes však nezačala dobře, Košice poslal do vedení po čtvrthodině hry Dávid Škutka. Domácí však ještě do konce poločasu díky Martinu Babicovi vyrovnali a v 52. minutě Diviš rozhodl o premiérové ligové výhře v sezoně. Čtyři minuty poté sice dostal červenou kartu Juraj Križko, ale Senica těsné vedení udržela.

Vedle Diviše nastoupili z českých hráčů také Milan Švenger, Erich Brabec, Václav Koutný, Jan Kalabiška a střídající Adam Varadi s Martinem Frýdkem. Trnava s dalším českým koučem Pavlem Hoftychem na svém stadionu jen remizovala 1:1 s nováčkem Myjavou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články