Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Weiss povede slovenský národní tým další čtyři roky

Bratislava - Vladimír Weiss starší zůstává trenérem slovenské fotbalové reprezentace, kterou dovedl do osmifinále mistrovství světa. Na tiskové konferenci podepsal novou čtyřletou smlouvu. V dalším funkčním období se pokusí s týmem poprvé probojovat na mistrovství Evropy a následně zopakovat historickou účast na MS. Pokračování u slovenské reprezentace dal Weiss přednost před některými lukrativními nabídkami ze zahraničí.

Pětačtyřicetiletý Weiss je prvním trenérem, kterému se podařilo dostat slovenské fotbalisty na velký turnaj. V kvalifikaci o MS 2010 Slovensko vyhrálo kvalifikační skupinu mimo jiné před Českou republikou. Na turnaji v JAR pak po remíze s Novým Zélandem a prohře s Paraguayí dokázali Weissovi svěřenci porazit obhájce titulu Italy 3:2 a na jejich úkor postoupili do osmifinále. V něm podlehli 1:2 pozdějším finalistům z Nizozemska.

Weiss potvrdil roli nejúspěšnějšího slovenského trenéra; předtím již dovedl Artmedii Petržalka do Ligy mistrů. Trénoval i v ruském Saturnu Moskevská oblast. U slovenského národního týmu je od roku 2008. Věří, že úspěch na MS není pro současné mužstvo vrcholem.

Ostatní nabídky Weiss odmítl, protože byly ze zemí, které ho nelákaly. "Navíc myslím, že s tímto týmem mohu ještě něco dokázat. Je to mladý tým a nyní i zkušený," uvedl Weiss, podle kterého ale není jisté, že u týmu zůstane po celé čtyři roky. "Ve smlouvě je několik klauzulí. Ve fotbale se může ze dne na den stát cokoli. Nikdy nevíte," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články