Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Weiss: Ještě jsem ve slovenském týmu neřekl poslední slovo. Od Hapala prý necítil respekt

Slovenský fotbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. po svém předčasném odchodu do kabiny během utkání Ligy národů s Českem prohlásil, že pod novým koučem Pavlem Hapalem v týmu skončil. Necítil prý důvěru a respekt. Podle známého osmadvacetiletého bouřliváka, který je slovenské veřejnosti dobře znám svými povětšinou alkoholovými excesy, tím jen vyvrcholily jeho emoce, které prožíval během uplynulého reprezentačního srazu. "Je to mé rozhodnutí a nelituji toho," uvedl. Hapala hráčovo rozhodnutí mrzí.

Vladimír Weiss
zdroj: Reuters autor: Christian Hartmann

Weiss se nedostal pod Hapalem do hry v utkání proti Ukrajině, které Slováci ovládli 4:1, poté nenaskočil ani proti českému národnímu týmu (0:1). Jeho frustrace dosáhla vrcholu a beze slova opustil za Hapalovými zády lavičku dobrých deset minut před koncem.

Názory, že by ho měl bývalý trenér slovenské jednadvacítky a Sparty okamžitě vyřadit z kádru, předběhl svým rozhodnutím sám Weiss.

Vzápětí se totiž záložník momentálně působící v Kataru nechal slyšet, že ve slovenském týmu skončil. "Nemyslím si, že jsem v reprezentaci řekl poslední slovo, ale pod Hapalem hrát nebudu, pokud z jeho strany necítím žádnou důvěru a respekt."

"Přeju mu, aby ho nejen v národním týmu, ale i v klubu vedl trenér, kterého by si on mohl vybrat. Celá situace mě mrzí, protože během srazu byla naše debata nadstandardní a produktivní, ale nikdy jsem mu neslíbil, že bude v těchto dvou zápasech hrát," uvedl Hapal.

Český kouč přitom po zápasu řekl, že s Weissem neměl do té doby jediný problém, několikrát s ním osobně hovořil. "Rozhovory a realita se neshodovaly," přiznává nyní Weiss v rozhovoru pro web Pluska24.sk.

Podle něj měl od Hapala dokonce signály, že by měl být jednou z opor restartované kostry týmu vedle Marka Hamšíka z Neapole a Martina Škrtela hrajícího za Fenerbahce. "To byla má motivace," přiznal fotbalový cestovatel, který v minulosti oblékal dresy Manchesteru City, Glasgow Rangers, Espaňolu Barcelona a Olympiakosu Pireus.

Podle kouče ho však Weiss nepochopil a nikdy neměl slíbené místo v sestavě národního mužstva. "Vlado mě nekontaktoval, takže oficiální vyjádření, že pod mým vedením už nebude reprezentovat, stále nemám," uvedl trenér slovenské reprezentace.

Jak sám Weiss říká, s nikým z kabiny své rozhodnutí nekonzultoval. "Počkal jsem na kluky, poděkoval jim, popřál hodně štěstí a odešel," řekl Weiss s tím, že spoluhráči jeho rozhodnutí pochopili, stejně tak otec Vladimír, někdejší trenér A-týmu, který dostal na světový šampionát 2010 v JAR.

S vedením reprezentace měl Weiss problémy už dříve. Před měsícem byl mezi hráči, kteří po domácí porážce s českým týmem porušili životosprávu na přilehlé diskotéce, a tehdejší trenér Ján Kozák na to konto odstoupil z funkce. Už předtím však Weisse kritizoval za jeho nedostatečnou kondici způsobenou mimo jiné nižší kvalitou katarské ligy.

Weiss nyní kope za Al Gharafu, v sezoně dal zatím pět gólů. Jeho vytížení v katarské Premier League ale není od listopadu závratné. Ještě koncem října sice dal za 45 minut své hry gól proti Al Khoru, pak se za 75 minut neprosadil, posléze by ho ale v sestavě i na lavičce diváci v následujících dvou utkáních hledali marně.

Odchod Weisse ml. byl také tématem nového dílu Fotbal fokus podcastu:

"Samozřejmě mě mrzí, že už momentálně v reprezentaci nebudu, bude mi to chybět," dodal Weiss s tím, že se na hřišti snaží vždy odevzdat maximum. "Ten, kdo fotbalu rozumí, to vidí," řekl.

Weiss o sobě dal vědět i v říjnu 2016, kdy řídil v Bratislavě opilý a následně odmítl dechovou zkoušku kvůli tomu, že na něj policie údajně vyvíjela nepřiměřený nátlak. Podle jeho advokáta ale za volantem neseděl. V luxusním automobilu se v tu chvíli mělo nacházet dalších devět lidí. Weiss následně strávil 30 hodin v cele předběžného zadržení.

Už tehdy ho Kozák odstavil z národního týmu. Následný verdikt prokuratury loni na jaře zněl: trestní stíhání zastaveno. Generální prokurátor však následně vydal příkaz rozhodnutí přešetřit.

Zdroj
ČT sport, Pluska24.sk, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články