Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Weiss doufá, že výkon Slovenska umlčel kritiky

Pretoria - Trenér slovenských fotbalistů Vladimír Weiss doufá, že výhra 3:2 nad Itálií a senzační postup do osmifinále mistrovství světa umlčí kritiky. Právě kritické hlasy na adresu jeho svěřenců Weisse v předchozím průběhu turnaje naštvaly natolik, že se pustil do války s médii. Nyní Slovensko změří síly s dalším evropským gigantem, Nizozemskem. "Musíme hrát se stejným nadšením jako proti Itálii. Jsou favorité, ale nikdy nevíte, co se stane. Vždyť jste viděli, co se stalo proti Itálii," věří Weiss v další překvapení.

"Před zápasem s Itálií to pro nás nebylo snadné. Byli jsme pod velkým tlakem ze strany fanoušků a hlavně médií. Věřím ale, že tento výsledek přiměje lidi, aby na nás změnili názor. Hlavně pak slovenská média," uvedl Weiss na dnešní tiskové konferenci.

Triumf nad obhájci titulu Italy označil za splněný sen. "Byl to velký den historie našeho národa. A to jak pro hráče a trenéry, tak fanoušky. Před šampionátem byl tohle sen a teď je to realita. Jsem na tým hrozně pyšný. Výhra je jedna věc, ale dát tři góly Italům, to je fantazie," rozplýval se Weiss.

Svěřenci si podle něj v klíčovém zápase budou muset dát pozor hlavně na nizozemské kreativní záložníky. "Mají velmi dobré ofenzivní hráče, jako jsou Sneijder či Van der Vaart. Proti takovým fotbalistům není nikdy lehké hrát. Celý tým je ale velmi silný, plný fantastických hráčů," dodal nejúspěšnější trenér historie slovenského fotbalu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články