Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Weber po prohře se Slavií: Výsledek je to krutý

Jozefu Weberovi se premiéra na boleslavské lavičce nevydařila, když jeho tým podlehl Slavii 0:3. Prohru považuje za krutou – výkon týmu podle něj špatný nebyl. Webera navíc potěšilo, jak se jeho svěřencům podařilo zrychlovat hru.

Jozef Weber
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je to krutý výsledek vzhledem k průběhu utkání. Padesát až šedesát minut se mi naše hra líbila. Byli jsme nebezpeční v přechodové fázi. Zrychlili jsme hru, jak jsme chtěli, ale dostali jsme gól po standardní situaci. Utkání pak definitivně rozhodla ta penalta po situaci, kterou jsme špatně vyhodnotili. Pak už pro nás bylo složité s tím něco udělat," hodnotil.

Boleslav prohrála pošesté za sebou a klesla už na 14. místo v tabulce, kde má jediný bod náskok na sestupové příčky. I proto vedení klubu před týdnem odvolalo trenéra Uhrina a povolalo Webera, který na podzim skončil v Karviné. Ačkoli měl na poznání týmu jen pár dní, nebyl to prý pro něj problém.

"Proniknout do týmu nebylo složité, protože hráče znám. S Márou Matějovským jsem sám hrál, Pauscheka a Valentu jsem měl v klubech. Hodně jsem se snažil s hráči komunikovat a zjistit situaci. Také jsem seděl u videa, díval jsem se na víc utkání včetně přípravy," popsal Weber.

Z videa se mu zdálo, že tým hraje pomalu. "Dali jsme tam rychlejší hráče. Celkem se to dařilo. Měli jsme dobrou přechodovou fázi a na rozdíl od posledních zápasů jsme se do šancí dostávali. Jen jsme je špatně řešili. Určitě se na koncovku zaměříme. Rozhodně nepanikaříme, máme tu hráče schopné dát gól. Bylo tam spousta dobrých akcí," řekl.

Dařilo se zimní posile Tiémoko Konatému, ale i jemu nevycházely finální přihrávky a ve dvou dobrých šancích neskóroval. "S Konatém jsem napůl spokojený. Vnesl do hry rychlost, práci s míčem, ale chybělo tomu to finále," dodal Weber. Také obránce Martin Sus souhlasil s tím, že výkon neodpovídal výsledku.

"Po první půli to každopádně kruté je. Myslím, že v prvním poločase jsme byli Slavii více než rovnocenným soupeřem. Nebojím se říct, že jsme byli lepší. Měli jsme tři stoprocentní šance, ale ani jedna tam nepadla. Po našich individuálních chybách jsme pak dostali tři góly. Ale na výkonu z první půle se dá stavět," řekl Sus.

Příchod Webera podle něj přinesl lepší atmosféru v kabině. "Nový impulz pomůže vždycky. Hlavně se tu ale uvolnila atmosféra. Začali jsme si věřit a myslím, že na hřišti to bylo vidět," dodal. Věří tedy, že podobné výkony pomohou týmu se dostat ze sestupových starostí.

"Noříme se hlouběji, ale pořád to máme ve svých rukách. Myslím, že když zopakujeme herní projev z první půle, tak se z toho dostaneme. Potřebujeme to protrhnout, poslat do brány nějakou šmudlu a pak věřím, že se to chytne. Důležité je, že se do šancí dostáváme. Je jen otázkou času, než to tam padne. kdyby nám tam dnes něco padlo jako prvním, mohlo to být úplně jiné, ale to je kdyby. Na to se nehraje," dodal Sus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články