Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Walcott váhá s podpisem smlouvy. Opustí Arsenal?

Londýn - Služebně jeden z nejstarších v londýnském Arsenalu - přitom je mu teprve třiadvacet let, za kterých odehrál skoro třicet reprezentačních zápasů. Loni zažil nejlepší sezonu, přesto další angažmá Theo Walcotta není jasné. Křídlu Gunners zbývá necelý rok ve smlouvě, klub mu nabízí novou ve výši 75 tisíc liber týdně i s případnými prémiemi, hráč ale nechce podepsat. A tak jej trenér Arséne Wenger i po odchodu Robina van Persieho nechává sedět na lavičce. Spekulace o útočníkově odchodu ze slavného klubu se tak oprávněně množí.

Theo Walcott proti Man City
zdroj: ISIFA

Walcottovi však podle svých slov nejde o lepší finanční podmínky ve smlouvě. Radši by měl jistotu, že si zahraje na hrotu. "Pro mě je to jedna z hlavních věcí, abych hrál vpředu. Přišel jsem sem jako útočník, pár let jsem si odbyl na křídle a je načase, abych začal hrát v útoku," řekl. "Ale miluju Arsenal, chci tu zůstat a stát se legendou jako Thierry Henry," dodává Walcott, který po francouzské legendě zdědil číslo 14 na dresu.

Ve středu útoku se však v současné sestavě Arsenalu střídá Gervinho a dvě letní posily - Lukas Podolski a Olivier Giroud. A nutno říct, že ne zrovna špatně, dohromady tito hráči vstřelili již šest gólů, Arsenal je po pěti kolech na pátém místě Premier League a vyhrál i své úvodní utkání Ligy mistrů proti Montpellieru.

Walcott, kterého Arsenal koupil v roce 2006 ze Southamptonu za 12,5 milionu liber, většinu z těchto zápasů pouze sledoval z lavičky. "Být na lavičce je frustrující, ale musím se s tím vyrovnat. Snad se v dalších zápasech dostanu do útoku," doufá. V současném systému Arsenalu však jeho křídelní pozici jako útok vlastně označit lze - a Wenger očividně váhá, jestli se bývalý hráč Southamptonu při svých tělesných i technických dispozicích hodí do středu útoku.

Jestli jej Arséne Wenger začne nasazovat do základní sestavy, je otázkou. Dnes na jeho pozici nastupují Alex Oxlade-Chamberlain (který má před Walcottem přednost i v národním týmu), či Aaron Ramsey v zápase proti Manchesteru City. Ten se mimochodem o hráče v létě zajímal předtím, než investoval do Scotta Sinclaira ze Swansea.

Zájem o hráče projevil i Liverpool, jemuž Walcott v dětství fandil a který by mu údajně nabídl o čtvrtinu vyšší plat než Arsenal. Za ten anglický reprezentant dosud odehrál 225 utkání a dal 43 gólů, v národním týmu v 29 zápasech vstřelil čtyři branky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články