Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Wágner zařídil Příbrami výhru v Jihlavě, Karviná chybí k návratu mezi elitu poslední krok

Příbram zvítězila ve 28. kole druhé ligy 2:1 na hřišti třinácté Jihlavy, obě branky Středočechů vstřelil nejlepší střelec soutěže Tomáš Wágner. Vyškov doma porazil B-tým Olomouce 2:0 a udržel na druhém místě náskok jednoho bodu na Středočechy. Karviná přehrála béčko Slavie 3:0 a návrat do nejvyšší soutěže může slavit už ve středu ve Varnsdorfu.

Tomáš Wágner v utkání s Jihlavou
zdroj: facebook.com/fcvysocina autor: Zuzana Javůrková

Příbram prohrávala po Křehlíkově zásahu z 24. minuty, Wágner ale ještě do poločasu srovnal. Kapitán týmu rozhodl v 88. minutě a připsal si na své konto už 17. gól v ročníku. Jihlava prohrála pošesté z posledních sedmi zápasů.

Vyškov utkání v Drnovicích rozhodl už v úvodní čtvrthodině, kdy se trefili afričtí hráči Kanakimana a Alégué. Domácí protáhli šňůru bez porážky na pět zápasů. Olomoucká rezerva je na deváté pozici.

Karvinou k výhře nasměroval ve 22. minutě Mikuš. Pojistku přidali po změně stran Akinyemi s Málkem, kteří se prosadili v 60. a 62. minutě.

Rozjetí domácí zvítězili potřetí za sebou při celkovém skóre 11:0 a na Vyškov mají dále k dobru čtyři body.

Slávistická rezerva prohrála po třech kolech, na 14. místě mají červenobílí jednobodový náskok na předposlední Opavu.

Líšeň doma zdolala poslední Třinec 1:0 gólem Černína z 69. minuty a udržela kontakt s nejlepší trojkou. Brněnský tým, který zvítězil po čtyřech kolech, ztrácí bod na třetí Příbram. 

Opavu poslal do vedení v páté minutě Šigut a domácí dlouho potvrzovali, že se jim na Prostějov daří. V 83. minutě ale zařídil hostům bod z penalty Bartolomeu.

Varnsdorf prohrál v Chrudimi 2:3 a vzdalují se mu barážové příčky. Severočeši prohráli třetí z posledních čtyř zápasů a na pátém místě mají pětibodové manko na Příbram. Dva góly dal domácí Hašek.

Táborsko doma zdolalo Vlašim 3:1. O branky Jihočechů se postarali Mach, Dordič a v nastavení střídající Kronus, před ním za Vlašim snížil Onije.

Výsledky 28. kola druhé fotbalové ligy:

Opava – Prostějov 1:1 (1:0)
Branky: 5. Šigut – 83. Bartolomeu z pen. Rozhodčí: Berka – Vodrážka, Žurovec. ŽK: Šigut, Omale, Rychlý – Schaffartzik, Píchal, Koudelka. Diváci: 1540.

Jihlava – Příbram 1:2 (1:1)
Branky: 24. Křehlík – 45. a 88. Wágner. Rozhodčí: Batík – Dresler, Mikeska. ŽK: Svoboda – Šajch, Jahič, Dudl, Smrkovský. Diváci: 674.

Vyškov – Olomouc B 2:0 (2:0)
Branky: 3. Kanakimana, 12. Alégué. Rozhodčí: Vokoun – Pfeifer, Cichra. ŽK: Štěpánek, Srubek, Lahodný, Souaré – Poulolo, Fiala. Diváci: 652.

Chrudim  Varnsdorf 3:2 (1:0)
Branky: 15. a 76. Hašek, 81. Záviška – 68. Tanko, 90. Osmančík. Rozhodčí: Ulrich – Kotík, Lakomý. ŽK: Hašek, Halász – Bláha, Ludvíček, Kouřil. ČK: 85. Halász. Diváci: 750.

Karviná – Slavia B 3:0 (1:0)
Branky: 22. Mikuš, 60. Akinyemi, 62. Málek. Rozhodčí: Orel – Horák, Hádek. ŽK: Rezek (Karviná). Diváci: 2122.

Táborsko – Vlašim 3:1 (1:0)
Branky: 30. Mach, 69. Dordič, 90.+4 Kronus – 78. Onije. Rozhodčí: Zaoral – Paták, Dohnálek. ŽK: Svoboda, Heppner (oba Vlašim). Diváci: 1012.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články