Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vzpomínka z Brém je pro kouče Rostova mementem. Fotbal je specifická záležitost, říká

Praha – Přestože úvodní duel opanovali jednoznačným poměrem 4:0 a vykročili k postupu, odvetu podcenit nehodlají. Ivan Daniljanc, trenér fotbalistů FK Rostov, nabádá své svěřence k opatrnosti. Historie podle něj pamatuje velké obraty. Náskok ruského celku je však více než komfortní a šance pražské Sparty se přesunuly do oblasti teorie.

Ivan Daniljanc
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"První zápas bych rozdělil na dvě části. Před vyloučením a po vyloučení," připomněl čtyřiašedesátiletý kouč, že Rostov hrál v úvodním utkání od 31. minuty přesilovku poté, co Tiémoko Konaté dostal druhou žlutou kartu. "Než se to stalo, bylo utkání vyrovnané. Pak Spartu srazilo oslabení a dva rychlé góly do poločasu," dodal.

Domácí trenér Tomáš Požár označil případný postup za velice nepravděpodobný zázrak. Daniljanc si ovšem nemyslí, že by letenský celek rezignoval na možnost účasti v osmifinále. "Nevěřím, že by někdo odmítl postoupit do dalšího kola Evropské ligy nebo Ligy mistrů. Byť je třeba šance minimální," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rostov - Sparta

Kdyby Sparta dokázala vstřelit rychlý gól, mohlo by se podle něj stát ledacos. "Sparta to bude mít složité, ale fotbal je specifická záležitost. Zrovna dneska jsme vzpomínali, jak Spartak Moskva vyhrál v Poháru UEFA nad Werderem Brémy doma 4:1, zatímco venku prohrál po prodloužení 2:6 a vypadl," uvedl.

Zkušený lodivod si zároveň nemyslí, že Letenské výrazně oslabí absence záložníka Bořka Dočkala, který jedná v Číně o přestupu. "Pro Spartu je to velice důležitý hráč, ale z vlastní zkušenosti víme, že jde hrát i bez nejlepších hráčů. Sparta není o hvězdách. Je to kvalitní tým, co pracuje jako celek. Bude to boj," zakončil Daniljanc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články