Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Výzva v Brightonu. Staškovou a spol. čekají rozjeté Angličanky

Velmi atraktivní přípravné utkání sehrají na vyprodaném stadionu v Brightonu české fotbalistky. Postaví se totiž úřadujícím evropským šampionkám z Anglie. Přímý přenos sledujte od 20:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky se připravují na zápas s Anglií v Brightonu

Domácí reprezentantky Albionu budou v zápase jednoznačnými favoritkami. V pátek si ve Wembley poradily 2:1 se Spojenými státy a skalpem světových šampionek prodloužily vítěznou sérii na 15 duelů.

"Pro nás jsou taková střetnutí strašně důležitá, velká zkušenost. Anglie je špičkové světové družstvo. Má velmi vyvážený tým, všechny hráčky hrají v super klubech. Nemůžeme se vyloženě soustředit na jednu individualitu, je tam hned několik hráček, které nás mohou ohrozit," uvedl na tiskové konferenci trenér Karel Rada.

Český výběr v pátek remizoval v přípravě 3:3 s Maďarskem, hattrickem se blýskla útočnice Andrea Stašková. Rada ale proti mistryním Evropy očekává naprosto odlišný zápas. "Nehledě na sílu soupeře mají své zásady, svůj styl hry. Nepouští se do bezhlavého presinku a s míčem si klidně delší přípravnou kombinací počkají na příležitosti," charakterizoval bývalý reprezentační obránce hru Angličanek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Maďarsko

V Brightonu se očekává vyprodaný stadion, do hlediště dorazí více než třicet tisíc fanoušků. "Pro mě je každý reprezentační zápas velká událost, ale tenhle pro mě bude asi zatím největší zážitek v kariéře," řekla Kateřina Svitková, která nastoupí i proti spoluhráčkám z Chelsea.

"Už jsem hrála proti každé jejich hráčce, takže znám jejich silné i slabé stránky. Holkám se v tomhle ohledu snažím co nejvíc poradit," dodala šestadvacetiletá záložnice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články