Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Výzva pro české fotbalistky. Na ME do 19 let vyzvou obhájkyně z Francie, Španělsko a Itálii

Poprvé v historii se díky pořádání turnaje objeví české fotbalistky na mistrovství Evropy do 19 let a základní skupina pro ně bude velkou výzvou. Jejich soupeřkami budou obhájkyně titulu z Francie, Španělsko a Itálie. Rozhodl o tom los v Ostravě.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky do 19 let znají soupeřky na ME

Závěrečný turnaj s osmi účastníky proběhne od 27. června do 9. července na stadionech v Ostravě (Bazaly a Vítkovice), Karviné, Opavě a Frýdku-Místku. Skupinu B tvoří Švédsko, Norsko, Anglie a Německo. Nejlepší dva týmy z každé skupiny postoupí do semifinále. ME zahájí duel Česka s Francií ve Vítkovicích, na Městském stadionu se uskuteční i finále.

"Já jsem spokojený, už před losem jsme věděli, že ať bude vylosovaný kdokoliv proti nám, že to bude určitě složitá skupina. Francie je minulý vítěz, Španělsko výborný mančaft a Itálie jakbysmet. Skupina obrovsky atraktivní, velice silní soupeři, ale budeme se těšit a uděláme maximum, abychom je potrápili," řekl trenér Jan Navrátil.

České fotbalistky na Euru devatenáctek, které v současném formátu funguje od roku 2002, čeká premiéra. Poslední dva šampionáty v letech 2020 a 2021 byly zrušeny kvůli pandemii covidu-19.

"Je to fantastická propagace České republiky, našich měst, fotbalové asociace, kraje. Co jméno, to pojem. Silná mužstva, tradiční fotbalové země. Bude to pochopitelně pro naše děvčata těžký úkol, ale věřím, že vyprodáme české zápasy a s domácím publikem se popereme o co nejlepší výsledek," uvedl předseda FAČR Petr Fousek.

Před pěti lety Česko hostilo mistrovství Evropy fotbalistek do 17 let. Zápasy se hrály v Plzni, Příbrami, Domažlicích a Přešticích. Ve finále Němky porazily Španělky na penalty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články