Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Vytížený Pelta avizuje prodej Jablonce, k rozhodnutí pomohly i dohady po remíze s Příbramí

Jablonec nad Nisou – Symbolem tragikomické pokřivenosti nejvyšší české fotbalové soutěže je dlouho i fakt, že předseda FAČR Miroslav Pelta je zároveň vlastníkem jednoho z jejích účastníků – Jablonce. To by se však mělo změnit. Svazový šéf hodlá přivést do klubu nového předsedu představenstva, který se má postupně stát většinovým vlastníkem. Přestože něco takového avizoval už na sklonku roku 2014, tentokrát jsou prý změny vskutku na spadnutí. "Cítím se pracovně přetížen," říká Pelta.

Sport
zdroj: ČT4

V listopadu 2014 Pelta tvrdil, že vede konkrétní jednání se dvěma osobami, které by se měly stát většinovými akcionáři klubu. Převod měl hlavně pomoci klubu finančně, tentokrát však mluví o regulérním prodeji z důvodu nemalé pracovní vytíženosti nejen v českém svazu, ale také v mezinárodních fotbalových strukturách.

"Bude to ve dvou krocích, nejprve přijde nový předseda a až se aklimatizuje v klubu, stane se i majoritním vlastníkem. Pro mě už zůstane Jablonec jen srdeční záležitostí," tvrdí Pelta. K jeho rozhodnutí prý velmi přispěly i události po podivné remíze s Příbramí, která tým čachráře Jaroslava Starky zachránila v nejvyšší soutěži.

"Velmi se mě to dotklo, protože kdo mě zná, ví, že bych nikdy neudělal nic proti svému klubu, vždy jsem chtěl zápasy vyhrát. Okolnosti posledních dnů tak ve mně dozrály k tomu, že do Jablonce v každém případě přijde nový předseda a prezident klubu, to by mělo přispět k větší důvěře ze strany fanoušků," doufá Pelta.

Úplně opustit klub ovšem zřejmě nehodlá. "Nechci teď lhát a tvrdit, že například nebudu v budoucnu Jablonci nějak pomáhat například se sháněním prostředků, ale majoritním akcionářem bude někdo jiný," dodal.

Zdroj
Aktuálně

Hlavní zprávy

Nejčtenější články