Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vysoké ceny za vysílání Eura zrazují české televize od nákupu práv

Praha – Kvůli požadavkům na vysoké částky za vysílací práva není jisté, zda čeští fotbaloví fanoušci uvidí přenosy ze zápasů fotbalového mistrovství Evropy v roce 2012. Důvodem je fakt, že Evropská fotbalová asociace (UEFA) nepřistoupila na dohodu z dubna, která by byla pro televize přijatelnější, místo toho odsouhlasila jen nepatrné snížení z původní částky 130 milionů korun. Podle Hospodářských novin se zástupci televizí staví k návrhu váhavě. Šéf sportovního kanálu ČT Jiří Ponikelský sice přiznal, že UEFA částku za vysílání mírně snížila, přesto je však současná nabídka vzhledem k rozpočtu těžko přijatelná.

Euro 2012
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V Evropě je jen pět zemí, kde se vysílací práva na Euro 2012 ještě neprodala. Rozhodnuto přitom mělo být do konce května. Není vyloučeno, že čeští fanoušci budou v červnu příštího roku odkázáni na zahraniční satelitní stanice. Z nich má zakoupená práva například německá ARD/ZDF nebo polská TVP.

Minulý evropský šampionát v roce 2008 vysílala Prima, která za práva zaplatila zhruba 100 milionů korun. Předchozí ME v roce 2004 stálo Českou televizi 65 milionů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články