Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Výsledek z Wembley byl až moc lichotivý. V Praze to bude těžší, varuje Southgate

Drtivé vítězství 5:0 z úvodu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy je minulostí. Trenér anglických fotbalistů Gareth Southgate nepovažuje skóre z prvního vzájemného duelu za směrodatné a očekává, že jeho svěřence čeká v české metropoli jedno ze dvou nejtěžších střetnutí ve skupině. Přímý přenos sledujte v pátek od 20:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Gareth Southgate na tiskové konferenci
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

"Cítíme, že jsme sice ve Wembley hráli dobře, ale výsledek byl pro nás až moc lichotivý. Víme, že páteční měření sil pro nás bude těžší," řekl na tiskové konferenci Southgate, který s týmem dorazil do Prahy s drobným zpožděním po půl sedmé večer. Předzápasový trénink absolvovali Angličané ještě doma.

Utkání Česko - Anglie se obsáhle věnoval i Fotbal fokus podcast (01:05:03 - 01:23:00):

Southgateovi svěřenci zatím v kvalifikaci neztratili ani bod a v případě vítězství v Edenu si už s předstihem zajistí účast na šampionátu. V pondělí se Albion představí v Bulharsku. "Víme, že když v Praze uhrajeme správný výsledek, tak se kvalifikujeme. To je pro nás velká motivace," prohlásil Southgate.

Česká reprezentace ztrácí na Anglii z druhého místa tři body, ale má na kontě o zápas víc. Třetí Kosovo je o další bod zpět. "Už jen při pohledu na tabulku je jasné, že venkovní střetnutí v Kosovu a v Praze by měla být nejtěžšími ve skupině."

"Češi mají opravdu úžasnou fotbalovou historii, v dějinách evropských šampionátů jsou dokonce úspěšnější než my, což je ovšem hodně zemí," pokračoval Southgate.

"My se stále učíme, zlepšujeme se. Páteční zápas je pro nás velkou výzvou a velkým testem toho, jestli i venku dokážeme zopakovat výkony, které jsme v posledních měsících předvedli," dodal devětačtyřicetiletý bývalý reprezentant.

Angličané pohrozili odchodem ze hřiště

Fotbalisté z Ostrovů v minulých dnech avizovali, že pokud se v duelech v Praze a v Sofii dopustí fanoušci rasistických projevů, opustí hřiště. Jde o reakci na chování diváků při březnovém měření sil v Černé Hoře, kde domácí příznivci uráželi některé hostující hráče tmavé pleti.

Vedení světového fotbalu kvůli rasismu na stadionech zavedlo tzv. třístupňovou proceduru. Rozhodčí nejprve fanoušky vyzve, aby se přestali chovat nevhodně, poté zápas přeruší a následně ho může ukončit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Černá Hora - Anglie

"Došlo k situaci v Černé Hoře a my jsme řešili, co dělat. Máme v tom docela jasno. Samozřejmě UEFA má svůj proces, kterému důvěřujeme. V Itálii dokonce došlo k přerušení utkání. Nevíme, co se v následujících kláních stane, takže je to čistě hypotetické. Ale přesně víme, co musíme udělat. Já chci, aby se hráči soustředili na fotbal a cítili se bezpečně. Přál bych si, abychom se v příštích dnech bavili jen o fotbale," zakončil Southgate.

"Situace v Černé Hoře pro nás byla obtížná, tým na to nebyl úplně dobře připraven. Potom jsme se společně sešli s trenérem a realizačním týmem. Vysvětlili jsme si, jaký má UEFA protokol, a dohodli jsme se, že jí dáme šanci, aby takovou situaci řešila, pokud by nastala," dodal záložník Raheem Sterling.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články