Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vyškov stále čeká na jarní výhru, Žižkov ztratil dvougólové vedení a zůstal předposlední

Ani dvoubrankové vedení nestačilo fotbalistům Vyškova k tomu, aby zapsali první jarní vítězství. Ve šlágru 20. kola druhé ligy remizovali doma 2:2 se třetím Táborskem. Moravané neoslavovali ani ve čtvrtém utkání po zimní pauze a z druhé pozice ztrácejí už čtyři body na vedoucí Duklu Praha, která v pátek loupila v Jihlavě. Náskok neudržel ani Žižkov, jenž remizoval s rezervou Olomouce 2:2 a zůstal v tabulce na sestupovém předposledním místě.

Fotbalisté Vyškova
zdroj: twitter.com/fotbalvyskov

Vyškov si zopakoval scénář z posledního domácího měření sil s Vlašimí (2:2). Proti Táborsku se ujal vedení po dvou gólech krátce po změně stran, trefili se Schön a Krollis. Lotyšský útočník, který přišel v zimě na hostování z italské Spezie, se prosadil poprvé v soutěži a navázal na úterní zásah za reprezentaci ve střetnutí s Lichtenštejnskem.

Jihočeši ale odpověděli rovněž rychlými brankami v 74. a 76. minutě. Nejprve snížil Šašinka a vzápětí potrestal chybu v domácí rozehrávce Sojka. Táborsko udrželo jarní neporazitelnost, na soupeře ztrácí nadále čtyři body.

Žižkov měl namířeno ke druhé jarní výhře poté, co se nejprve v 19. minutě po centru zblízka trefil Batioja a za deset minut zvýšil střelou k tyči Sodoma. Pražský nováček soutěže ale nadějné poločasové vedení neudržel. Šíp nejprve v 57. minutě na zadní tyči dorážkou snížil a o dvanáct minut později srovnal. Hanáci bodovali počtvrté z posledních pěti kol a jsou devátí.

Chrudim nezaváhala v Prostějově

Poslední Prostějov prohrával po první půli 0:2 a navíc hrál od 20. minuty bez vyloučeného Matochy, přesto dokázal i v oslabení srovnat stav.

V 76. minutě však rozhodl Langhamer a v závěru přidal svůj druhý zásah v utkání Mašek. Chrudim se posunula na páté místo a ztrácí jen dva body na barážovou příčku.

Výsledky 20. kola druhé fotbalové ligy:

Vyškov – Táborsko 2:2 (0:0)
Branky: 56. Schön, 61. Krollis – 74. Šašinka, 76. Sojka. Rozhodčí: Petřík – Leška, Malimánek. ŽK: Straalman, Delferriere – Varačka, Kateřiňák. Diváci: 1012.

Prostějov – Chrudim 2:4 (0:2)
Branky: 48. Harušťák, 59. Štěrba – 45.+2 a 83. Mašek, 43. D. Látal, 77. Langhamer. Rozhodčí: Pechanec – Pfefer, Zoufalý. ŽK: Bednár, R. Látal – Řezníček, Mašek. ČK: 20. Matocha (Prostějov). Diváci: 420.

Viktoria Žižkov – Olomouc B 2:2 (2:0)
Branky: 19. Batioja, 29. Sodoma – 57. a 69. Šíp. Rozhodčí: Volek – Žurovec, Kotalík. Bez karet. Diváci: 1266.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články