Vyšehrad slaví výhru nad Vlašimí, Budějovice ani napodruhé nevyhrály

České Budějovice – Trenér Jiří Novotný prožil vítěznou premiéru na lavičce fotbalistů Vyšehradu. Bývalý kapitán Sparty dovedl pražského nováčka k domácí výhře 2:1 nad Vlašimí. Ani ve druhém zápase po pádu do Fotbalové národní ligy se fotbalisté Českých Budějovic nedočkali vítězství. Po remíze 1:1 s Vlašimí skončil stejným výsledkem i duel Dynama proti Opavě. Nerozhodně hrál také druhý exligista Hradec Králové, který hrál s Táborskem na jeho hřišti bez branek. Dělbou bodů skončilo rovněž utkání mezi Znojmem a Karvinou a Pardubic s Třincem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Opava

Budějovice navíc musely doma dotahovat skóre poté, co Schaffartzik zůstal nepokrytý a prostřelil gólmana Křížka. Domácí se těžko prosazovali, ale tři minuty před koncem přišel dlouhý aut Paseckého a Kalod prodloužil míč hlavou na zadní tyč.

Ve Znojmě začali lépe domácí a už v 8. minutě otevřel skóre Šamánek přesně mířenou střelou o tyč. Hosté mohli srovnat těsně před poločasem, ale brankář Doleček vystihl kličku Puchela a velkou šanci po úniku mu zmařil. Jenže Karviná měla tlak, který devět minut před koncem přeci jen přinesl vyrovnání zásluhou Fialy.

Znojemští se díky zisku bodu posunuli do čela tabulky, o které se dělí s Třincem. Slezané totiž v druhém duelu rovněž remizovali, na půdě Pardubic hráli bez branek. Oba celky získaly ze dvou duelů čtyři body stejně jako třetí Opava, která má horší skóre.

Třinec před týdnem deklasoval Olomouc B 5:1, tentokrát se ale musel soustředit více na obranu. Pardubice hlavně v druhé půli soupeře přehrávaly, ale hostující gólman Paleček předvedl několik výborných zákroků.

Slavoj Vyšehrad, jenž vstoupil do historicky první druholigové sezony minulou neděli jasnou porážkou 0:4 se Znojmem, si nyní vedl mnohem lépe a ve 14. minutě ho poslal do vedení Smolák. Za čtvrt hodiny sice vyrovnal Hronek, ale Podrazký v 79. minutě rozhodl o premiérovém triumfu Vyšehradu. V závěru ještě dostal vlašimský Kučera červenou kartu za tvrdý faul.

Naopak druhý nováček Olomouc B ani podruhé nebodoval a po úvodním debaklu 1:5 od Třince dnes na svém hřišti podlehl 0:2 Ústí nad Labem. Góly dali Smola a Králík. Sokolov jako jediný zvítězil i podruhé, když zdolal Varnsdorf na jeho hřišti 1:0, a vede tabulku. Ve 14. minutě rozhodl záložník Takács, který v týdnu přišel na hostování z Teplic.

2. kolo druhé fotbalové ligy:

Znojmo - Karviná 1:1 (1:0)

Branky: 8. Šamánek - 81. Fiala. Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Melichar. ŽK: Šumbera, Nepožitek, Žondra - Vaněk, Zelený, Sedlák. Diváci: 1631.

České Budějovice - Opava 1:1 (0:0)

Branky: 87. Kalod - 64. Schaffartzik. Rozhodčí: Královec - Černý, Kožár. ŽK: Karafiát, Hric - Mrázek. Diváci: 1561.

FK Pardubice - Fotbal Třinec 0:0

Rozhodčí: Berka - Šimáček, Vlček. ŽK: Jeřábek, Vencl - Hloch. Diváci: 632.

Táborsko - Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Váňa - Koval, Myška. ŽK: Hanzlík - Krmaš. Diváci: 749.

Slavoj Vyšehrad - Graffin Vlašim 2:1 (1:1)

Branky: 14. Smolák, 79. Podrazký - 27. Hronek. Rozhodčí: Dressler - Dobrovolný, Boček. ŽK: Smolák, Jindráček, Schön, Šimkovský - Matějka. ČK: 90. Kučera (Vlašim). Diváci: 721.

Sigma Olomouc B - FK Ústí nad Labem 0:2 (0:1)

Branky: 36. Smola, 62. Králík. Rozhodčí: Adámková - Hock, Arnošt. ŽK: Chorý - Leibl, Vaněk. Diváci: 314.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články