Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vyprodaný šlágr o titulu nerozhodne, soudí Lavička

Praha – Letná hlásí vyprodáno. Sobotní šlágr mezi pražskou Spartou a Plzní bude sledovat plný stadion. Fanoušci si rozebrali poslední zbylé vstupenky na zápas 21. kola, který bude přímým soubojem o první místo v tabulce. Fotbalisté pražské Sparty pochopitelně cítí velkou motivaci, zápas ale podle kouče Vítězslava Lavičky rozhodně nechtějí brát jako odplatu za podzimní souboj, ve kterém prohráli po nesprávně nařízené penaltě za nafilmovaný pád Davida Limberského. Kouč letenského týmu očekává otevřenou partii. Zápas prý za rozhodující v boji o titul nepovažuje.

"Můžu si dovolit říct, že sobotní utkání je vyprodáno. Dnes dopoledne zbývalo na kasách několik desítek lístků. Myslím, že teď už k dispozici nejsou," řekl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Zápas tak bude sledovat zaplněná Letná s kapacitou přibližně 19 000 míst. Hostující Plzeň dostala k dispozici do svého sektoru 1 800 vstupenek. Západočeský klub vypraví na utkání 18 autobusů, další příznivci Viktorie vyrazí po vlastní ose.

Žádná vendeta

"Motivaci cítíme, ale ze sportovního pohledu. V žádném případě nechceme, aby se ta naše motivace překlopila nějak negativně. Abychom si říkali, teď to bude vendeta, že nám bylo v Plzni uškozeno. To ne," řekl Lavička. "To je prostě historie, teď platí současnost," dodal sparťanský trenér.

Jeho svěřenci momentálně ztrácejí z druhého místa na vedoucí Plzeň tři body, Lavička ovšem zápas jako klíčový v boji o titul nevidí. Do konce jarní sezony totiž stále zbývá ještě deset kol. "Všichni na Spartě vnímáme atmosféru velkého zápasu, ale utkání podle mě nerozhodne o tom, kdo vyhraje ligu. I když je pro obě strany důležité," uvedl Lavička. "Odhodlání je z naší strany veliké, známe všechny možné alternativy, které nám do dalších zápasů jara budou dávat větší či menší naděje," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Hlasy trenérů a hráčů přd zápasem Sparta - Plzeň

Ani podle sparťanského kapitána nebude duel v boji o titul rozhodující. "Díky tomu, že se Plzeň vyšvihla tam, kde je, a že dělá na evropské scéně dobrou vizitku českému fotbalu, prestiž utkání trošku stoupla," podotkl Marek Matějovský. "Je to taky hodně ovlivněné tím, že se hraje o špičku tabulky. Kdyby v podobné situaci byla Slavia, nebylo by o čem diskutovat a byl by to jednoznačně největší zápas," dodal Matějovský.

Derby pražských S nad zápasem s Plzní

Přestože v sobotu půjde o přímý souboj o první místo, Lavička stále považuje za ligový zápas číslo jedna derby se Slavií. "Cítím, že ten zápas Sparty s Plzní je řazen hodně vysoko, ale z mého pohledu je derby pořád číslo jedna. Už jen třeba pohledem historických tabulek," řekl Lavička.

Očekává, že bude k vidění útočný fotbal z obou stran. "Jak my, tak Plzeň předvádíme ofenzivní styl a hrajeme kombinační fotbal. Místy to může být šachová partie, ale očekávám zajímavý zápas," podotkl Lavička.

Záložník Ladislav Krejčí tvrdí, že tým z Letné má soupeře dobře přečteného. "Já věřím, že nás ničím nepřekvapí. Sledovali jsme jejich video a měli jsme rozbor, takže věřím, že jsme na ně připravení," doufal Krejčí. Sám nechtěl prozradit, čím by Sparta chtěla Viktorii překvapit. "Uvidíme na hřišti, jestli něco takového bude," přemítal talentovaný krajní záložník.

Sparta se stejně jako Plzeň musela minulý týden obejít bez mnoha reprezentantů. Ve středu se však už znovu připojili k týmu. "Šrámy z jednadvacítky si přivezl Tomáš Přikryl, uvidíme, jak se bude jeho stav vyvíjet. Pak jsou tu samozřejmě hráči, kteří se vracejí po zranění - Jarošík a Kadeřábek," uvedl Lavička.

Páteční předzápasový trénink od 17:00 bude otevřený pro veřejnost a Lavička se těší, že na něj dorazí sparťanští fanoušci. "Chceme ukázat, že Sparta je otevřená a nic neskrývá. Chceme fanoušky naladit na sváteční sobotní zápas," dodal.

Sobotní ostře sledovaný zápas začne na Letné ve 20:15. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články