Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Výprask od Barcelony? Nejtěžší prohra kariéry byla jiná, řekl kouč City Guardiola

Barcelona – Vrátil se do domovské Barcelony, ale comeback to nebyl podařený. Manažer fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola musel sledovat, jak Citizens od jeho mateřského klubu, s nímž slavil úspěchy jako hráč i trenér, schytávají tvrdý výprask a nakonec prohrávají 0:4. Střetnutí podle španělského kouče rozhodlo vyloučení brankáře Claudia Brava, ale konečný debakl za nejtěžší porážku kariéry nepovažuje.

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Matthias Oesterle

"Nejhorší porážka mé kariéry byla s Bayernem doma proti Realu Madrid (0:4 v semifinále LM 2013/14). Tam bylo všechno špatně a chyby jsem udělal už v základní sestavě," řekl Guardiola. "Teď jsme si vytvořili dost šancí, ale nedali góly. Barcelona je tak kvalitní mužstvo, že vás umí potrestat," přidal pětačtyřicetiletý trenér.

Anglický tým podle jeho názoru ztratil šanci na úspěch v 53. minutě, kdy bývalý barcelonský gólman Bravo za stavu 0:1 zahrál rukou mimo pokutové území a rozhodčí ho vyloučil. "Po červené kartě bylo po zápase. Bravo je pochopitelně zklamaný, protože je to velký profesionál, ale takový je fotbal," konstatoval Guardiola.

Nevyšla mu ani druhá návštěva stadionu Camp Nou v roli trenéra hostů, v semifinále ročníku 2014/15 tam s Bayernem Mnichov prohrál 0:3. "Tehdy jsme si nevytvořili skoro žádné šance, teď to bylo jiné a před vyloučením to byl otevřený zápas," podotkl Guardiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Manchester City

V Manchesteru sice vyhrál úvodních deset soutěžních utkání, ale poslední čtyři duely na vítězství čeká. "Zdá se, že od Celticu je to pořád stejné - vlastní góly, zahozené penalty a podobné věci... Musíme změnit atmosféru," prohlásil někdejší reprezentační záložník.

Kouč Barcelony Luis Enrique si myslí, že Manchester City domácím hráčům cestu za jasnou výhrou usnadnil. "Udělali velké chyby a to je vždycky plus. Klíčové je těchto chyb využít a nám se to povedlo. City jsou hodně nepříjemným soupeřem a hráli dobře až do konce, ale červená karta zápas ovlivnila," upozornil Enrique.

Velebil útočníka Messiho, jenž vedle hattricku připravil gól ofenzivnímu kolegovi Neymarovi a po faulu na něj se kopala penalta, kterou však Brazilec neproměnil. Hvězdný Argentinec přitom hrál teprve druhý zápas po návratu po zranění třísla.

"Rozhodl utkání, byl zapojený do všech klíčových momentů. Hraje a zakončuje, jako by byl na školním hřišti," ocenil Messiho šestačtyřicetiletý kouč, jehož svěřenci vedou skupinu C bez ztráty bodu a se skóre 13:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články