Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Výměna slávistů. Zraněného Hovorku nahradí nováček v áčku Zima

Před posledním utkáním srazu ještě změna v obraně. Českou fotbalovou reprezentaci před středečním utkáním roku se Slovenskem opustí kvůli zranění obránce David Hovorka. V nominaci ho nahradí jeho klubový spoluhráč z pražské Slavie David Zima, který se dočkal premiérové pozvánky do národního A-týmu.

David Zima v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: Malcolm Mackenzie

Dvacetiletý Zima prošel mládežnickými reprezentacemi a v pátek odehrál za národní celek do 21 let poslední utkání evropské kvalifikace v Řecku, kde pomohl k vítězství 2:0.

"Pro zranění nemůže pokračovat David Hovorka, tak jsme zvolili Davida Zimu jako jeho náhradu. Sledovali jsme ho už v jednadvacítce, ale nechtěli jsme do ní sahat, hráli důležité zápasy. Chtěli jsme ho poznat, aby měl náskok, proto jsme ho teď povolali do áčka," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Hovorka už kvůli zranění chyběl v nominaci na dnešní utkání s Izraelem, po němž národní celek díky vítězství 1:0 udržel naději na vítězství ve skupině B2 Ligy národů a postup do elitní ligy A. Reprezentanti k prvenství potřebují středeční výhru nad Slovenskem a zároveň bodovou ztrátu Skotů v Izraeli.

Je nám líto, video expirovalo.
Zima: Je výzva popasovat se s nejlepšími hráči světa
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články