Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Výkonný výbor ČMFS chce, aby se kandidáti ucházeli jen o jednu funkci

Praha - Výkonný výbor (VV) fotbalového svazu dnes schválil doporučení, aby se na volební valné hromadě 27. června zájemci o místa ve vedení svazu a novém výkonném výboru ucházeli pouze o jedinou funkci. Návrh VV však musí před fotbalovými volbami schválit delegáti valné hromady, kteří můžou rozhodnout také o opaku. Členové současného VV tak dali najevo, že se jim nelíbí iniciativa některých funkcionářů, kteří oznámili svoji kandidaturu na několika frontách.

Například prezident Viktorie Žižkov Luděk Vinš bude bojovat o funkci předsedy s Ivanem Haškem, jeho jméno stojí také u kandidatury na místopředsedu svazu za Čechy a VV za ligu.

Generální ředitel pražské Slavie Petr Doležal se hodlá ucházet o post místopředsedy svazu za Čechy, za ligu a alternativou pro něj je také post ve VV za ligu. Spolumajitel Viktorie Plzeň Miroslav Kříž se nahlásil do souboje o místo místopředsedy svazu za ligu a ve VV za ligu, člen vedení ostravského Baníku Tomáš Trucha kandiduje na místopředsedu ČMFS za Moravu a zároveň do VV za ligu a do VV za kraje a okresy na Moravě, o dvě funkce se uchází i současný člen VV Václav Chvála, stejně jako Dalibor Kučera, Václav Severýn a Petr Voženílek.

"Ale je to pouze naše doporučení, na které se nemusí brát zřetel. Záleží jen na delegátech valné hromady, jak se rozhodnou," uvedl předseda svazu Pavel Mokrý. Pokud by delegáti valné hromady, kterých bude 202 rozdělených na 130 z české komory a 72 z moravské, dnešní doporučení VV schválili, museli by všichni uchazeči s více kandidaturami před volbou ohlásit, o jakou funkci se hodlají ucházet.

Členové současného výkonného výboru, který se před volbami sejde ještě jednou, zároveň rozhodli, že se k datu valné hromady 27. června vzdávají svých mandátů ve VV. Ke stejnému kroku vyzvali i členy odvolací a revizní komise a arbitrážní komise.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články