Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Výkon proti Chelsea byl jeden z nejlepších pod mým vedením, těšilo Guardiolu

Byl to očekávaný duel, který se změnil v jasnou záležitost. Fotbalisté Manchesteru City ve šlágru anglické ligy smetli Chelsea 6:0 a kouč domácích Pep Guardiola označil výkon svých svěřenců za jeden z nejlepších od doby, co v roce 2016 převzal tým. Španělský trenér věří, že obhájci titulu budou s Liverpoolem bojovat o anglický mistrovský primát do posledního kola.

Radost kouče Manchesteru City Pepa Guardiola
zdroj: ČTK/PA/ autor: Martin Rickett

"Ano, byl to jeden z nejlepších výkonů City pod mým vedením. Pomohly nám samozřejmě rychlé góly. Nebylo to jednoduché, protože jsme museli bránit hlouběji, než jsme zvyklí. Ale hráli jsme skvěle. Dát šest gólů Chelsea se nepovede každý den," řekl Guardiola.

Jeho svěřenci na konci ledna utrpěli šokující porážku 1:2 v Newcastlu, ale od té doby hrají jako vyměnění. Obhájci titulu doma porazili Arsenal, zvítězili na hřišti Evertonu a naposledy rozdrtili Chelsea.

"Po Newcastlu jsme si promluvili s každým hráčem. Podívali jsme se do zrcadla a řekli si realitu. Pak jsme pracovali a posunuli se dopředu. Jsem spokojený nejen s výhrou proti Chelsea, ale s celým náročným týdnem – výhrami nad Arsenalem a Evertonem," pochvaloval si Guardiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester City potupil Chelsea, Agüero se blýskl hattrickem

Hlavní hvězdou nedělního šlágru byl útočník Sergio Agüero, který dal tři góly a jedenáctým hattrickem vyrovnal rekord Premier League Alana Shearera. Zároveň je se 160 ligovými brankami nejlepším střelcem historie City.

"Jsem velmi šťastný za ty hattricky a rekordy. Myslím, že tohle byl asi jeden z nejlepších výkonů tohoto týmu. Odehráli jsme perfektní zápas a dosáhli na ještě lepší výsledek," pochvaloval si argentinský útočník.

City díky posledním třem výhrám zvýšili šance na obhajobu titulu. Po výhře nad Chelsea se dostali o skóre do čela tabulky před Liverpool, který má ale utkání k dobru stejně jako třetí Tottenham. Ten ztrácí pět bodů.

"Liverpool začal sezonu fantasticky. Má větší sbírku trofejí než my, takže pro nás znamená hodně, že jsme stále ve hře a teď v čele. Liverpool má o zápas méně, takže musíme počkat, jak budou hrát na Manchesteru United. Zbývá nám jedenáct zápasů a budeme zkoušet až do konce, abychom obhájili titul," dodal Guardiola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články